x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 22 de medici de la Spitalul Gerota infectaţi cu noul coronavirus au fost duşi la spital

22 de medici de la Spitalul Gerota infectaţi cu noul coronavirus au fost duşi la spital

18 Mar 2020   •   14:38
22 de medici de la Spitalul Gerota infectaţi cu noul coronavirus au fost duşi la spital
Sursa foto: Lucian Alecu

Un număr de 22 de cadre medicale infectate cu SARS Cov 2 care lucrau la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală au fost duşi la spital cu ambulanţele. Aceștia au fost infectați după ce au intrat în contact cu fostul ofițer MAI.

Dintre cele 49 de cazuri de coronavirus confirmate ieri pe teritoriul României 22 au legătură cu fostul ofiţer MAI care le-a declarat iniţial cadrelor medicale de la Spitalul Gerota că nu a venit din zone de risc deşi se întorsese din Israel.

Cei 22 de pacienţi sunt cadre medicale care lucrează în Spitalul Dimitrie Gerota. Cele mai multe au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Surse din cadrul spitalului Victor Babeş au declarat pentru MEDIAFAX că au fost aduşi mai mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus de la Spitalul Dimitrie Gerota şi că medicii se confruntă acum cu un volum foarte mare de muncă.

La celălalt spital din Capitală unde sunt internați pacienți pozitivi pentru COVID-19, Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București, oficialii spun că sunt 30 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care trei de la Gerota.

„La noi sunt internate trei persoane de la Spitalul Dimitrie Gerota. Ieri seară erau internaţi în total în spitalul nostru 30 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus", a declarat pentru MEDIAFAX dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş din Capitală.

Astăzi Grupul de Comunicare Strategică a confirmat încă 29 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România. Bilanţul total a ajuns în România la 246 de îmbolnăviri.
3.441 de persoane sunt în carantină în centre instituţionalizate iar alte 23.679 sunt în izolare la domiciliu.

Sursa: Mediafax

×