x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 24 de cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani, confirmate cu noul coronavirus

24 de cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani, confirmate cu noul coronavirus

16 Apr 2020   •   15:31
24 de cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani, confirmate cu noul coronavirus

Un număr de 24 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani au fost confirmate cu noul coronavirus, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, noul manager al unității medicale, colonelul doctor Alexandru Keresztes.

„Avem 24 de angajaţi ai spitalului diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19. Este vorba de 13 asistenţi medicali, doi medici, şapte infirmiere, un brancardier şi un angajat din sectorul de suport. Sunt nouă din Secţia de Cardiologie, trei Nefrologie, trei Interne, unul Radiologie, doi Chirurgie, unul UPU, unul din Compartimentul pentru Prevenirea Infecţiilor Asociate Actului Medical, unul Psihiatrie, unul Bloc Operator şi unul Infecţioase. La momentul acesta 16 persoane sunt în autoizolare, din care 14 în urma închiderii secţiei de Nefrologie şi două au fost confirmate pozitiv. Numărul de pacienţi decedaţi COVID a fost unul, în secţia de Terapie Intensivă. Secţia de Cardiologie şi-a reluat activitatea, iar personalul confirmat este internat în secţia de boli Infecţioase", a declarat Alexandru Keresztes.  

Managerul Spitalului Județean Focşani nu a exclus posibilitatea ca spitalul să facă noi angajări în perioada următoare, în contextul în care unitatea medicală are aproximativ 1.700 de angajaţi, dintre care circa 1.300 de cadre medicale, pentru un total de 728 de paturi.

"Am solicitat Consiliului Medical să identifice şi nevoia de personal, mai ales că legislaţia prevede posibilitatea încheierii unor contracte pe o perioadă determinată de şase luni. În situaţia în care acele posturi care vor fi scoase pentru ocupare nu vor avea adresabilitate, avem în vedere şi alte măsuri. Am primit asigurările ministrului Sănătăţii şi ale ministrului Apărării Naţionale ca în urma unor solicitări obiective să se ia toate măsurile pentru suplimentarea categoriilor de personal necesare", a mai spus managerul unității spitalicești.

Spitalul Judțean Focșani a fost pus, luni, sub management militar, cu ocazia vizitei ministrului Sănătății Nelu Tătaru, după ce fostul manager, Constantin Mândrilă, a fost confirmat cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: spitalul judetean focsani coronavirus