x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 27 martie, zi istorică pentru Bucureşti. Vezi aici de ce

27 martie, zi istorică pentru Bucureşti. Vezi aici de ce

de Iulia Barbu    |    25 Mar 2013   •   19:51

Sorin Oprescu a declarat pentru Giga tv, că bugetul Bucureştiului previzionat pentru 2013 este de 3,7 miliarde de lei, aproximativ 870 de milioane de euro. Suma este mai mică decât anul trecut. Edilul Capitalei a explicat că în luna iunie a fiecărui an trebuie să plătească 56 milioane de euro, bani ce reprezintă toate creditele făcute de-a lungul anilor, fie pentru RATB sau RADET, fie cele contractate de Adirean Videanu. “Aici împart banii, vreau, nu vreau. Apoi trebuie să am funcţionalitatea oraşului, sustenabilitatea proiectelor şi protecţia populaţiei. 270 milioane de euro sunt bani necesari pentru subvenţia la căldură şi pentru gratuităţile RATB”, a explicat Oprescu.

De altfel, ziua de 27 martie ar putea deveni o zi istorică pentru Bucureşti. Pe masa Guvernului se va afla memorandumul prin care ELCEN-ul se uneşte cu RADET. Sorin Oprescu speră ca astfel să reducă considerabil preţul gigacaloriei.

În privinţa investiţiilor, cu 1 miliard de lei, bani care rămân după achitarea datoriilor, Oprescu a declarat că îi va investi în finalizarea programului BEI, cel de reabilitare al şcolilor şi grădiniţelor. Edilul Capitalei doreşte să reabiliteze bazinul olimpic şI patinoarul de la Arena Naţională până anul viitor.

Cu un cost de 56 – 58 de milioane de euro, bucureştenii ar putea avea o sală multifuncţională de sport, cu 14 000 de locuri, în doi ani. Oprescu a spus că până la finalul mandatului vrea să încheie şi cele 150 de străzi pe care trebuie apă, canal, lumină. În privinţa metroului, care ar urma să fie trecut la Primăria Generală, edilul Capitalei a spus că ar fi un pas important pentru întregul trafic la nivelul Capitalei. La final de mandat, Bucureştiul ar trebui să aibă gata podul Mihai Bravu, inelulul median, dar şi diametrala Nord – Sud.

×
Subiecte în articol: pret gigacalorie elcen radet