x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-COVID-19

8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-COVID-19

02 Sep 2021   •   20:00
8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-COVID-19

8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-COVID-19, conform unui sondaj realizat de World Vision România în luna august a acestui an.

Mai puţin de o treime dintre elevii din mediul rural au răspuns că adulții din jurul lor s-au vaccinat, 39,5% au răspuns că adulţii din jur nu s-au imunizat, iar restul de aproximativ 32% nu au ştiut să răspundă sau nu au dorit să facă acest lucru.

În ceea ce priveşte vaccinarea colegilor de clasă, 13,5 dintre elevi spun că aceştia s-au vaccinat, aproximativ 25,7% afirmă că nu, în timp ce 60,8% dintre elevi nu au ştiut sau nu au dorit să răspundă la întrebare.

71,4% dintre elevi cred că şcolile sunt pregătite cu măsuri anti-COVID-19 pentru noul an şcolar

Pe de alta parte, 71,4% dintre elevii din mediul rural afirmă că şcolile sunt pregătite și foarte pregătite să asigure condiţiile igienico-sanitare şi celelalte măsuri de siguranţă în cazul unui nou val de COVID-19. 32,2% dintre elevi au răspuns că școlile sunt pregătite într-o oarecare măsură pentru un nou val de COVID-19, în timp ce 7,8% dintre elevi cred că instituțiile de învățământ nu sunt pregătite cu măsuri anti-COVID-19.

Totodată, principala aşteptare pentru acest an scolar a elevilor din mediul rural este ca orele să se desfăşoare la şcoală, 74% dintre elevi afirmând acest lucru, conform unui alt sondaj desfăşurat la finalul lunii august de World Vision România. De asemenea, pentru 58,5% dintre elevi cea mai mare temere referitoare la pandemia de COVID-19 este faptul că au pierdut foarte multă materie şi vor recupera cu greu ceea ce nu au învăţat la timp.

„Este foarte important să ştim că pericolul pandemiei nu doar că nu a trecut, dar este din ce în ce mai mare, în special pentru copii. Vedem din ce în ce mai mulţi copii internaţi, în timp ce numărul celor vaccinaţi a stagnat şi este extrem de mic. Datele pe care am reuşit să le strângem până la acest moment cu privire la vaccinarea copiilor ne arată un paradox: deşi foarte puţini copii s-au vaccinat, majoritatea cred că şcolile sunt pregătite în faţa noului val de COVID-19 şi doresc ca şcoala să rămâna deschisă. Acest lucru ne arată că informare cu privire la importanţa vaccinării trebuie să se intensifice în şcoli. Trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem ţine şcolile deschise şi putem fi în siguranţă”, afirmă Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Pentru sondajul care urmăreşte începutul noului an şcolar în contextul pandemiei au răspuns până la data de 1 septembrie 700 de elevi din mediul rural, iar la intrebarea “Te-ai vaccinat anti-COVID-19?” au răspuns aproximativ 600 de copii cu vârsta peste 12 ani, doar aceştia având posibilitatea legală de a se vaccina.

 

(sursa: Mediafax)

×