x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 85 de români de la ferma din Bavaria au ieșit din carantină. Majoritatea au fost repatriați

85 de români de la ferma din Bavaria au ieșit din carantină. Majoritatea au fost repatriați

11 Iul 2020   •   15:53
85 de români de la ferma din Bavaria au ieșit din carantină. Majoritatea au fost repatriați
Sursa foto: observator.tv

85 de români de la ferma din Bavaria, infectați cu coronavirus, au ieșit din carantină, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Reprezentantul angajatorului a transmis că majoritatea au fost repatriați.

„În continuarea informațiilor transmise în data de 17 iunie, cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători sezonieri în cadrul unei ferme din Bavaria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele 85 de persoane au finalizat perioada de carantină”, se arată în comunicat.

Potrivit datelor obținute de reprezentanții Consulatului General al României la Munchen de la reprezentantul fimei angajatoare, cetățenii români au fost asimptomatici.

La nivelul oficiului consular nu a fost recepționată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români supuși măsurii carantinei de la această fermă.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, menține cazul în atenție, fiind pregătit să acorde asistența consulară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”.

Mediafax

×