x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 9.000 de români s-au retras de la vaccinare după suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca

9.000 de români s-au retras de la vaccinare după suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca

12 Mar 2021   •   18:00
9.000 de români s-au retras de la vaccinare după suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca
Sursa foto: Hepta

9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Răspunzând unei întrebări legate de numărul de persoane care și-au anulat programările pentru vaccinare, în ultimele 24 de ore, cu serul AstraZeneca, reprezentanții GCS au declarat că din cele 200.000 de persoane înscrise, 9.000 s-au retras.

„Asta înseamnă doar un procent de 4,5%. Vaccinarea este un act benevol și au existat situații în care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, spun cei de la GCS.

Mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca măsură de precauţie, din cauza unor problemele de coagulare a sângelui apărute la unii pacienţi.

OMS a declarat vineri că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul produs de AstraZeneca.

„Da, ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca. Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim", a spus Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS. Experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea cheagurilor de sânge, dar pentru moment nu a fost stabilită nicio legătură cauză-efect. „Orice alertă de securitate trebuie investigată. Trebuie totuşi să ne asigurăm că studiem toate alertele atunci când distribuim vaccinuri şi trebuie să le parcurgem, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a adăugat Margaret Harris.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: AstraZeneca vaccin AstraZeneca