x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Moțiunea PSD „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, respinsă

VIDEO: Moțiunea PSD „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, respinsă

de Alice Petrescu    |    16 Mar 2021   •   16:53
VIDEO:  Moțiunea PSD „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, respinsă
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE Moțiunea simplă depusă împotriva ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă marți de senatori. Au fost înregistrate 55 de voturi „pentru” și 72 „împotrivă”.

Moțiunea simplă „O românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori, a fost respinsă marți. Au fost înregistrate 55 de voturi „pentru”, 72 „împotrivă” și o abținere.

Social-democrații l-au acuzat pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

„Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. (...) Acest ministru trebuie să plece acum din fruntea ministerului. Debirocratizarea este una dintre temele lui cu care și-a făcut campanie. Dacă ne uităm în toate mesajele antreprenorilor care au aplicat la măsurile doi și trei, veți vedea că este o bicrocrație infernală. Kafka ar fi fost invidios pe Năsui. Debicrocratizare este doar un slogan”, spunea Radu Oprea, senator PSD.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, le-a reproșat senatorilor PSD că l-au chemat în Parlament pentru că a „închis robineți de bani care mergeau către niște mafii politice” și a spus că nu se lasă intimidat de moțiunea simplă din Senat.

„Din aceste moțiuni reiese un clasament al fricii PSD și al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu și apoi eu. Sunt cumva invidios pe Vlad că l-ați luat înainte, înseamnă că a deranjat interesele dvs poate chiar mai mult mai mult decât mine, dar promit că voi face mai bine”, spune Claudiu Năsui.

 

Stire initiala Senatul a început dezbaterea moţiunii simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie". Social-democrații  îl acuză pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este "pe deplin justificată şi foarte aşteptată" de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei "nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori".

 

Iniţiatorii moţiunii spun că "cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui".

„Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. (...) Acest ministru trebuie să plece acum din fruntea ministerului. Debirocratizare este una dintre teme lui cu care și-a făcut campanie. Dacă ne uităm în toate mesajele antreprenorilor care au aplicat la măsurile doi și trei, veți vedea că este o bicrocrație infernală. Kafka ar fi fost invidios pe Năsui. Debicrocratizare este doar un slogan”, adăuga Oprea.

Social-democrații speră ca o parte dintre senatorii PNL, USR PLUS și UDMR să voteze oțiunea simplă.

Ludovic Orban a anunțat că decizia Biroului Politic al PNL a fost ca senatorii liberali să voteze împotriva moțiunii depusă de PSD.

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui