x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A noua prelevare de organe din acest an, la Spitalul de Urgență București

A noua prelevare de organe din acest an, la Spitalul de Urgență București

12 Dec 2020   •   12:39
A noua prelevare de organe din acest an, la Spitalul de Urgență București

La Spitalul Clinic de Urgență București a avut loc a noua prelevare de organe din acest an. Cei doi rinichi prelevați de la o femeie aflată în moarte clinică au fost transplantați unor pacienți la Institutul Clinic Fundeni.

Agenția Națională de Transplant (ANT) anunță că la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti s-a realizat cea de-a 9-a prelevare de organe din acest an, în aceste condiții extrem de dificil, de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.

„Misiunea de a fi alături de familia îndurerată în acest moment deosebit de greu a fost iniţial pe umerii colectivului clinicii ATI a Spitalului Floreasca, conf. dr. Liliana Mirea - kdp, alături de coordonatorul de transplant – dr. Rosana Turcu. (...) Efortul lor a fost preluat de echipa de medici a Institutului Clinic Fundeni, care a încheiat intervenţia de prelevare a rinichilor”, a transmis sâmbătă ANT.

Cei doi rinichi au ajuns la doi pacienți, de 39 şi de 52 de ani, care au primit astfel şansa la o viaţă mai bună.

„Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă”, se mai arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

(sursa: Mediafax)

×