x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident feroviar în apropierea Ploieștiului. Două trenuri s-au ciocnit. Mai multe persoane au fost rănite

Accident feroviar în apropierea Ploieștiului. Două trenuri s-au ciocnit. Mai multe persoane au fost rănite

18 Dec 2019   •   16:09
Accident feroviar în apropierea Ploieștiului. Două trenuri s-au ciocnit. Mai multe persoane au fost rănite
Sursa foto: CFR Infrastructură

UPDATE:  O echipă de investigaţie aparţinând Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) cercetează cauzele accidentului produs miercuri în apropiere de Ploieşti Triaj.

De asemenea, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a fost convocat Comitetul Ministerial Restrâns pentru Situaţii de Urgenţă pe domeniul feroviar, conform procedurilor în vigoare, conform unui comunicat al ministerului.


"La finalizarea investigaţiei informaţiile de interes public vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", se menţionează în comunicat.

UPDATE Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate, începând cu ora 17:17, pe ruta Bucureşti - Brazi - Ramificaţie Ploieşti Triaj - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud, informează CFR SA.

UPDATE: 37 de persoane din care 3 minori care refuza transportul, potrivit ISU Prahova.

UPDATE: Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Raed Arafat a explicat că 10 răniți ușor sunt duși la spitalele din Ploiești, iar victima aflată în stare mai gravă este transportată la București. 18 echipaje de salvatori intervin la fața locului.

UPDATE: 11 persoane sunt rănite, dintre care una ( cu politraumatisme) a fost preluata de elicopterul SMURD.

UPDATE  În jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat. În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj, informează CFR Călători.

UPDATE Două trenuri au deraiat, miercuri, în gara Ploieşti triaj, bilanțul victimelor a crescut la zece răniți, potrivit Antena 3.

UPDATE Traficul feroviar a fost oprit pe raza staţiei Ploieşti Triaj. Trenurile circulă deviat.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj, acolo unde două trenuri s-au ciocnit miercuri.

Conform ISU Prahova, sunt cinci persoane rănite - mecanicul trenului de marfă, trei călători şi un lucrător din trenul personal. Nicio persoană nu este în stare gravă.

Circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri pe ruta Bucureşti-Ploieşti Sud, potrivit Agerpres.

Un tren personal s-a ciocnit de un tren marfar în apropierea Ploieștiului. Primul vagon al trenului de călători a deraiat. Cinci persoane au fost rănite. Sunt mobilizate peste 20 de ambulanțe.

Sunt cinci persoane rănite, trei călători şi doi mecanici, potrivit Antena 3. La faţa locului intervin mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD. 

"La locul incidentului se deplasează 2 autospeciale de descarcerare, 2 mașini de stingere, o autospecială pentru transport victime multiple, 4 ambulanţe SMURD și 3 ambulanţe ale Serviciului Județean de Ambulanţă", transmite ISU Prahova. 

Stire initiala Din primele date oferite de Biroul de Presă al Poliţiei Prahova, accidentul a avut loc în Gara Triaj Ploieşti, între un tren marfar care se pare ca ar fi depasit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiesti Sud - Bucureşti, potrivit Adevarul
 

×