x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt morţi în urma accidentului rutier produs duminică seară în apropiere de Lipova

Opt morţi în urma accidentului rutier produs duminică seară în apropiere de Lipova

de Agerpres    |    14 Oct 2012   •   11:50
Opt morţi în urma accidentului rutier produs duminică seară în apropiere de Lipova

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului rutier produs sâmbătă seară, pe drumul naţional DN 7 Arad - Deva, între localităţile Lipova şi Otvoş, a crescut la opt.

Accidentul s-a produs puţin după ora 18,00, pe drumul naţional DN 7 Arad - Deva, între localităţile Lipova şi Odvoş. În accident au fost implicate un autoturism monovolum Fiat Ullyse înmatriculat în Italia, în care se aflau în afara şoferului, opt pasageri şi un autotren înmatriculat în România, în judeţul Ilfov.

Accidentul s-a produs din vina şoferului autoturismului Fiat Ullyse, în care se aflau în total, 9 persoane, deşi capacitatea autoturismului era de numai 6 locuri, a precizat comisarul Dorin Goilean, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Arad. Se pare că şoferul, fiind foarte obosit, ar fi adormit la volan, iar maşina a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit de un TIR care circula regulamentar.

În urma coliziunii, au decedat pe loc, 7 dintre cei aflaţi în autoturism, alte două persoane fiind rănite. Una dintre victime, un tânăr în vârstă de 19 ani, aflat în stare foarte gravă, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Universitar din Timişoara, însă în ciuda eforturilor făcute de medicii de aici pentru a-i salva viaţa,aproape de miezul nopţii, acesta a încetat din viaţă.

Cea de a doua victimă, rănită mai puţin grav, a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru îngrijiri medicale, potrivir spuselor şefului SMURD Arad, dr Monica Puticiu, starea lui fiind stabilă. Însă pacientul va mai rămâne câteva zile internat în spital, sub supraveghere medicală, deoarece în cazul accidentelor, evoluţia stării de sănătate a victimelor este una imprevizibilă.

Şoferul automarfarului implicat în accident a fost rănit şi el, însă starea lui nu a impus transportarea sa la SCJU Arad, el primind îngrijiri medicale la faţa locului.

Cele opt persoane aflate în autoturismul Fiat Ullyse erau din localitatea arădeană Chesinţ, situată în apropiere de Lipova. Aceştia erau angajaţi ai unei firme de construcţii din Deva şi se întorceau acasă, după o zi de muncă.

În urma accidentului, traficul rutier pe DN7 a fost blocat pe ambele sensuri, mai mult de o oră, cozile de autovehicule întinzându-se pe mai mulţi kilometri pe ambele sensuri de mers. În jurul orei 20.00, traficul a fost reluat alternativ, pe un singur fir, iar puţin după ora 21.00 a fost redeschis traficului şi cel de al doilea sens.

×