x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accidente grave pe pârtia din Straja. Zeci de persoane au ajuns la spital

Accidente grave pe pârtia din Straja. Zeci de persoane au ajuns la spital

07 Ian 2020   •   12:19
Accidente grave pe pârtia din Straja. Zeci de persoane au ajuns la spital

Aproximativ 80 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de prim-ajutor acordate de salvamontiştii din staţiunea Straja, după ce s-au accidentat pe pârtii, în jumătate dintre aceste cazuri fiind necesară transportarea victimelor cu ambulanţa la spital, relevă datele Salvamont Lupeni-Straja centralizate pentru perioada minivacanţelor de Crăciun şi Revelion.

Lipsa unei conduite corecte pe pârtie, abordarea unor zone şi pârtii prea grele pentru experienţa de care au dispus schiorii sau neglijenţa au reprezentat principalele cauze care au dus la accidentarea victimelor.

"Începând din 18 decembrie 2019 şi până pe 6 ianuarie anul acesta am avut 76 de intervenţii, dintre care 47 au necesitat evacuarea victimelor cu ambulanţa. Majoritatea accidentelor se întâmplă din cauza nerespectării conduitei elementare de comportament pe zona schiabilă. Parcă pe an ce trece turiştii pierd noţiunea de fair-play, astfel ca schiorul din deal să-l ocolească pe cel din vale. Aceste situaţii duc la ciocniri pe pârtie şi, inevitabil, la traumatisme sau fracturi", a declarat şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Cele mai multe accidentări au fost fracturi ale mâinilor şi picioarelor, dar şi traumatisme la cap sau la coloana vertebrală.

Pentru a preveni producerea unor incidente pe pârtii, Primăria Lupeni şi echipa Salvamont din Straja au elaborat un regulament care a fost aprobat de Consiliul Local Lupeni şi va intra în vigoare în următoarele zile.
"Nu ne gândim, în mod deosebit, la aplicarea unor amenzi, deşi ele sunt prevăzute în regulament, ci ne vom axa pe o conştientizare a schiorilor care se află pe domeniul schiabil în respectarea unei conduite ce poate evita producerea unor accidente grave", a precizat şeful Salvamont Straja.

Salvamontiştii din Straja au apreciat că numărul turiştilor din staţiune va creşte în următoarele zile şi ar putea depăşi 3.500 de persoane, dată fiind perioada de vacanţă a elevilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: accidente partie