x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzații halucinante ale Cameliei Bogdan la adresa BCR

Acuzații halucinante ale Cameliei Bogdan la adresa BCR

29 Iul 2021   •   22:02
Acuzații halucinante ale Cameliei Bogdan la adresa BCR

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă de două ori din magistratură, afirmă, într-o înregistrare făcută publică pe Facebook de către Grupul de Investigații Politice, că BCR se face vinovată de spălare de bani.

Bogdan spune că „BCR a facilitat spălarea banilor” și că banca este „aranjorul” unor spălări de bani.

„În alte țări, băncile sunt sancționate la amenzi de milioane, vedem directori la închisoare. Colegii din Franța, din Marea Britanie vă pot detalia ce vă spun eu acum doar la nivel de problemă. La noi, nu se întâmplă nimic. Nu am văzut nicio amendă dată unei bănci pentru neluarea îndeplinirii măsurilor ce le incumbă în vederea prevenirii spălării banilor. La noi băncile, în cazul meu banca BCR, că despre această bancă vorbim, a facilitat spălarea banilor, a devenit aranjorul. Nu există. Există o cultură a impunității la noi. Deci da, România, cum m-ați întrebat dumneavoastră, este un „safe heaven”, spune Camelia Bogdan în înregistrarea din 2018.

Acestea nu sunt însă primele afirmații de acest gen făcute de Camelia Bogdan, războiul cu BCR fiind unul mai vechi. În 2016 solicita DIICOT deschiderea unei anchete care să vizeze BCR pentru spălare de bani, iar apoi în 2017 relua aceste acuzații într-un interviu.

BCR a respins la acea vreme public afirmațiile Cameliei Bogdan catalogându-le drept este „eronate”, „nejustificat”, „inexplicabil” și „false”.

 

 

×