x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adina Vălean criticată dur de politicienii europeni pentru declarațiile despre zborul deturnat de Belarus

Adina Vălean criticată dur de politicienii europeni pentru declarațiile despre zborul deturnat de Belarus

de Alice Petrescu    |    26 Mai 2021   •   16:43
Adina Vălean criticată dur de politicienii europeni pentru declarațiile despre zborul deturnat de Belarus

Mai mulți politicieni europeni din Parlamentul European au criticat pe Twitter postarea comisarului european Adina Vălean care a salutat plecarea către Vilnius a avionului ce fusese deturnat la Minsk.

 

 

”Cursa Ryanair tocmai a decolat din Minsk spre Vilnius. O veste bună pentru toată lumea, mai ales pentru familiile și prietenii pasagerilor de la bord”, a scris Adina Vălean pe Twitter. 

Primul care a criticat postarea Adinei Vălean a fost Carl Bild co-președintele prestigiosului think-tank European Council on Foreign Relations, ”O veste bună pentru toată lumea? Serios? Pentru toată lumea?”, a scris el pe Twitter, cu trimitere la mesajul comisarului european.

 

 

Și fostul ministru de Externe al Poloniei, Radek Sikorski, actual europarlamentar, a atacat mesajul pe Twitter al Adinei Vălean: ”Mă aștept să interziceți compania Belavia din spațiul aviatic european până când Raman Protasevici este eliberat. Avionul MIG-29 belarus a amenințat cetățenii europeni pentru a putea aresta ilegal un refugiat politic protejat de UE”.

 

 

Europarlamentarul francez Raphael Glucksmann a răspuns și el comisarei, întrebând: „Este și Protasevici la bord? Dacă nu, această declarație e o rușine…” Acesta a mai adăugat: „Nu e de mirare că Uniunea Europeană e percepută ca fiind slabă… Un dictator a deturnat un zbor civil, a răpit un jurnalist, și asta scrie Comisarul de la transporturi…”

 

 

Europarlamentarul german Rasmus Andresen i-a răspuns printr-un singur cuvânt Adinei Vălean: „demisia”.

Postarea Adinei Vălean a fost criticată, de asemenea și de politicienii români.

În manieră ironică, europarlamentarul PSD, Mihai Tudose a scris pe Facebook:

 ”În timp ce toată lumea civilizată este oripilată şi maxim de nervoasă pe gestul incalificabil de terorism de stat.... comisaru’ european PNL, direct responsabil, se declară mulţumită în numele rudelor celor care au reuşit să ajungă la destinaţie!!! Vorba unui prieten: ,,Dacă mai trăia, liberalismul românesc ar fi împlinit azi 146 ani”.

×
Subiecte în articol: Adina Vălean