x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Cioroianu a fost numit manager interimar al Bibliotecii Naționale a României

Adrian Cioroianu a fost numit manager interimar al Bibliotecii Naționale a României

02 Sep 2021   •   11:28
Adrian Cioroianu a fost numit manager interimar al Bibliotecii Naționale a României
Sursa foto: Sursa: Hepta

Adrian Cioroianu a fost numit manager interimar al Bibliotecii Naționale a României, potrivit unui ordin semnat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Conform unui comunicat al Ministerului Culturii, Bogdan Gheorghiu a semnat în data de 1 septembrie 2021 ordinul de numire a noului manager interimar al Bibliotecii Naționale a României. Această funcție va fi ocupată de Adrian Cioroianu, istoric, autor, jurnalist și om politic român, fost ministru al afacerilor externe în perioada 2007-2008.

„Îi doresc mult succes domnului Adrian Cioroianu, care are o misiune aparte în peisajul cultural actual. Am încrederea că numirea dumnealui, datorită erudiției și experienței vaste, va crea o punte coerentă între instituție și publicul cititor, un nou raport cu societatea”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Adrian Cioroianu a fost europarlamentar, ambasador al României pe lângă UNESCO până în anul 2020, iar în perioada 2012-2015 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București, unde susține cursuri și în prezent, având gradul didactic de profesor.

A absolvit Facultatea de Istorie de la Universitatea București, în anul 1993, și are un masterat în istorie la Universitatea Laval din Quebec, Canada (1996-1997), „Diplome d’Etudes et des Recherches Approfondies”. Cursurile de doctorat în istorie le-a urmat la aceeași universitate din Quebec, Canada (1997-2002), pe care le-a încheiat cu teza de doctorat „Mitul, Imaginea și Cultul liderului în România comunistă”, susțin reprezentanții Ministerului Culturii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adrian cioroianu