x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceri în concubinaj la Drumuri Timişoara

Afaceri în concubinaj la Drumuri Timişoara

de Mircea Opris    |    10 Ian 2011   •   20:47
Afaceri în concubinaj la Drumuri Timişoara

145964-mircea-purceld3.jpg.jpgAvocata Rodica Cozac a încasat nu mai puţin de 400.000 de euro pentru consultanţă juridică privind exproprierile pentru Autostrada Lugoj – Deva. Totul este legal, dar, ca o coincidenţă, Cozac este concubina lui Mircea Purceld (foto), nimeni altul decât şeful Departamentului de acti­vităţi sociale şi acţiuni juridice în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara. Angajarea acestuia a creat un scandal pe plan local după ce a fost pus în funcţie fără concurs.

Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR a dat 3,8 mili­oane de euro numai pe exproprierile inexistente ale drumurilor expres, proiect la care a renunţat în 2009. La nivel naţional, a risipit câteva zeci de milioane de euro pentru onorariile unor avocaţi. Şi DRDP Timişoara a plătit în 2010 consultanţa juridică pentru Autostrada Lugoj – Deva nu mai puţin de  400.000 de euro către firma de avocatură Cozac şi Asociaţii care aparţine Rodicăi Cozac, cea care de peste zece ani este concubina lui Mircea Purceld. Uniunea consensua­lă dintre cei doi nu este un secret şi este extrem de productivă în familie.

Pentru şeful de departament din DRDP Timişoara, faptul că firma de avocatură a concubinei a încasat dintr-un foc aproape jumătate de mi­lion de euro nu este o problemă. „Nu văd nici o problemă legală. Trăiesc împreună cu doamna Cozac de vreo zece ani. Însă nu suntem căsătoriţi, deci legal nu e nici o problemă. În plus, eu nu fac parte din direcţia care se ocupă de aceste treburi şi nici din comisiile de licitaţie”, a declarat Mircea Purceld. Fericitul concubin al avocatei a provocat un adevărat scandal atunci când a fost angajat la DRDP. Fost deputat PRM în două mandate, rămas fără serviciu, Mircea Purceld a fost angajat fără concurs ca şef de departament în 15 iulie 2009. „A fost un post liber care nu prevedea concurs. M-am angajat eu, ca orice muritor de rând, doar nu era să stau la colţ de stradă ca să cerşesc. Am şi eu dreptul la muncă”, a declarat atunci Purceld, care a fost şi preşedinte al PRM Timiş.

Contrar prevederilor legale, Purceld nu a dat concurs pentru această funcţie de conducere, când la alte instituţii de stat se organizează examen pentru aproape orice post, cu atât mai mult pentru cele de conducere. La 62 de ani, Purceld a fost preferat în detrimentul unor specialişti mai tineri care ar fi putut ocupa acest post. În plus, fostul parlamentar nu este un om nevoiaş. Conform ultimei sale declaraţii de avere, acesta este asociat la trei firme, are în Timişoara o casă de 120.000 de euro, un apartament de 63.000 de euro şi o casă de vacanţă cu teren la Brebu Nou, în Munţii Semenicului, în valoa­re de 25.000 de euro. Purceld, ca orice muritor de rând, după cum s-a autointitulat, îşi petrece vacanţele în locuri dintre cele mai exotice, conform propriilor declaraţii. Are un magazin de pantofi preferat în Bucureşti, de unde îşi cumpără marca italiană preferată de pantofi: Moreschi, care costă câteva sute bune de dolari. Fostul deputat adoră şi poartă numai costumele Pierre Cardin sau Versace. „Articolele de sport le cumpăr din Austria, când plec în vacanţă”, a mai declarat el.

×
Subiecte în articol: observator