x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţii de pază se revoltă

Agenţii de pază se revoltă

de L. Budin    |    26 Mai 2020   •   18:50
Agenţii de pază se revoltă
Sursa foto: Lucian Alecu

Într-un apel public, agenţii de securitate care măsoară temperatura corporală la intrarea în magazine şi în pieţe se plâng că sunt zilnic agresaţi, jigniţi şi umiliţi. Federaţia Protector a Sindicatelor din Industria de Securitate (FPSIS) atrage atenţia că agenţii nu fac altceva decât să exercite o activitate legală, în numele proprietarilor şi administratorilor unităţilor respective, măsura fiind menită să apere sănătatea populaţiei. De aceea, e de neînţeles atitudinea cetăţenilor recalcitranţi şi a aşa-zişilor formatori de opinie. 

Pentru a măsura temperatura clienţilor, responsabilii magazinelor ar putea să instaleze sisteme tehnice non-invazive, care nu implică interacţiune umană. „Dar supermarketurile nu vor să investească (...) pentru că e mai convenabil și mai profitabil pentru ele să apeleze la munca neplătită a agenților de pază”.

În apel se arată că, de la începutul crizei, personalul de securitate a fost în prima linie, alături de alte categorii profesionale expuse. FPSIS le cere decidenţilor politici să reinstituie protecția agenților de pază, așa cum era prevazută în Legea 18/1996. 

×
Subiecte în articol: agenti de paza temperatura