x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alarmant: Tot mai mulți pacienți netestați și cu forme severe de Covid ajung de acasă direct la ATI

Alarmant: Tot mai mulți pacienți netestați și cu forme severe de Covid ajung de acasă direct la ATI

de Alice Petrescu    |    22 Noi 2020   •   16:37
Alarmant: Tot mai mulți pacienți netestați și cu forme severe de Covid ajung de acasă direct la ATI

Tot mai mulți pacienți netestați și cu forme severe de Covid ajung la ATI direct de acasă, spune Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală. 

 

Medicul a declarat la Digi24 că tot mai mulți pacienți ajung la spital, direct în terapie intensivă, cu forme severe de pneumonie cauzată de Covid-19, ei nefiind testați pentru această boală.

Conform managerului Institutului „Marius Nasta”, aceste persoane nu apelează la medicul de familie sau serviciul 112 decât atunci când nu mai pot respira.

„Este o situație care a început să fie prezentă în ultimele zile sau pe care eu am constatat-o la Institutul Marius Nasta ca fiind prezentă sau din ce în ce mai frecventă. Pacienți cu forme severe de afectare care ajung în Institut cu saturații de 50-60%, veniți direct de la domiciliu, netestați și care nu se reușește compensarea stării lor de insuficiență respiratorie și necesită internarea în terapie intensivă. Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu atunci când văd că starea lor de sănătate nu e bună și nu apelează la medicul de familie sau la serviciul 112, decât într-un moment în care riscul pentru viața lor este major”, a mai spus Mahler.

Managerul a adăugat că sunt probleme cu locurile în spitale, dar întotdeauna se găsește o soluție pentru pacienți.

 

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler pacienti ati