x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritatile sanitare in alerta! Țânțari purtători ai virusului West Nile în Capitala

Autoritatile sanitare in alerta! Țânțari purtători ai virusului West Nile în Capitala

23 Iul 2021   •   20:04
Autoritatile sanitare in alerta! Țânțari purtători ai virusului West Nile în Capitala

Țânțari purtători ai virusului West Nile au fost depistați recent în Capitala, potrivit unor date transmise autorităților sanitare, dar și municipalității, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar și în alte zone verzi. Primăria Capitalei anunță intensificarea tratamentelor.

“Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența celor purtători ai virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași”, a informat PMB, joi seara.

De asemenea, primăria a menționat că ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) și că până acum nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.

PMB a precizat că această campanie se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

×