x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasada Statului Israel a oferit informații referitoare la „pacientul 17” confirmat cu coronavirus

Ambasada Statului Israel a oferit informații referitoare la „pacientul 17” confirmat cu coronavirus

12 Mar 2020   •   09:54
Ambasada Statului Israel a oferit informații referitoare la „pacientul 17” confirmat cu coronavirus
Sursa foto: Captura Antena 3

Ambasada Statului Israel a oferit detalii despre „pacientul 17”, confirmat cu coronavirus, despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel. Astfel, Ambasada informează că bărbatul a călătorit în perioada 21-26 februarie și a fost cazat în Betleem.

„Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deținute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei EI AI – LY572.”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România. Mai mult, pacientul „a fost cazat la Hotelul Diamond Princess în orașul Betleem (ambele în teritoriile palestiniene)”, potrivit Ambasadei. De asemenea, se precizează în cadrul postării că nu există la acest moment nicio informație referitoare la o posibilă ședere a bărbatului în Israel.

„Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru a obține informații exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalți pasageri sosiți din Israel care au fost depistați cu coronavirus. Menționăm faptul că inițiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelați grup sau dacă au călătorit cu aceeași cursă aeriană cu pacientul infectat și să ia de urgență măsurile care se impun. Când vom primi informațiile oficiale, vă vom anunța.”, mai scrie sursa citată.

„Pacientul 17” este fostul ofițer MAI, în vârstă de 60 de ani, internat în data de 5 martie la Spitalul „Gerota”, cu simptome diferite față de cele obișnuite în cazul pacienților infectați cu COVID-19.

×
Subiecte în articol: Israel pacientul 17 ofiter mai coronavirus