x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambulanţier din Iaşi, trimis cu combinezon rupt la cazuri COVID

Ambulanţier din Iaşi, trimis cu combinezon rupt la cazuri COVID

25 Mai 2020   •   14:20
Ambulanţier din Iaşi, trimis cu combinezon rupt la cazuri COVID
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Un ambulanțier din Iași a dat în judecată Serviciul de Ambulanţă Judeţean, pentru că ar fi fost sancţionat pe nedrept, susţine el, atunci când a refuzat să meargă la cazuri de pacienți suspecți de coronavirus, pentru că i s-a dat un combinezon rupt.

Gheorghe O. lucrează la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi de 13 ani şi acum le cere judecătorilor de la tribunal să anuleze decizia de sancţionare emisă pe numele său, pe 7 aprilie, potrivit ziaruldeiasi.ro, citat de Antena 3

Atunci, Comisia de Disciplină a SAJ a decis să îi taie din salariu timp de două luni. Acesta este acuzat de faptul că a refuzat să meargă la "o misiune de ajutorare a unui pacient ce era suspect a fi infectat cu noul tip de coronavirus".

Trimis la cazuri COVID cu combinezonul rupt

Ambulanţierul, în vârstă de 63 de ani, susține că suferă de hipertensiune arterială şi că în dimineaţa solicitării se simţea rău. 

Acesta ar fi decis până la urmă să plece în misiune, însă a renunţat la gând după ce a îmbrăcat echipamentul de protecţie oferit de şefii săi.

"Nu numai că părea a fi un costum de grădinărit – acesta fiind unul care mai oferă o oarecare protecţie -, dar acesta avea şi diverse găuri preexistente care au fost remediate prin capsare într-un mod total neprofesionist, şi care nu restabilea integritatea echipamentului de protecţie", se mai arată în contestaţia depusă la tribunal.

×
Subiecte în articol: ambulantier iasi Covid-19 coronavirus