x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după imaginile apărute în spațiul public. Amenzi în valoare de 18.400 de lei

Control la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după imaginile apărute în spațiul public. Amenzi în valoare de 18.400 de lei

02 Dec 2020   •   17:18
Control la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după imaginile apărute în spațiul public. Amenzi în valoare de 18.400 de lei

Inspecția Sanitară de Stat a aplicat, miercuri, 2 decembrie, după prima zi de control în Spitalul Județean de Urgență Reșița, amenzi în valoare totală de 18.400 de lei managerului, altor cadre de conducere și unor angajați ai unității spitalicești, informează Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

„Inspectorii sanitari au sancţionat managerul unităţii cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare şi reparaţii a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art. 30, lit. e, deşi lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020", se arată în comunicat.

Astfel, potrivit comunicatului, asistenta-şefă a Secţiei de pneumoftiziologie şi asistenta-şefă a Secţiei de boli infecţioase au fost sancţionate cu câte 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar, în conformitate cu art. 32, lit. k din HG 857/2011.

Pentru acelaşi motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată şi una dintre infirmierele unităţii sanitare. O asistentă medicală care activează în cadrul Secţiei de boli infecţioase a fost sancţionată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale periculoase rezultate din activităţi medicale, conform HG 857/2011, art. 31, lit. f, se precizează în comunicat.

Inspecția vine în contextul în care în spațiul public au apărut imagini cu modul în care sunt tratați pacienții din cadrul Secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița.  

×