x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Baciu: Centrele mobile de vaccinare ar putea funcționa de la finalul lunii aprilie

Andrei Baciu: Centrele mobile de vaccinare ar putea funcționa de la finalul lunii aprilie

19 Apr 2021   •   19:06
Andrei Baciu: Centrele mobile de vaccinare ar putea funcționa de la finalul lunii aprilie
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu susține că vaccinarea în centrele mobile ar putea începe până la finalul lunii aprilie. În paralel, autoritățile organizează centre de vaccinare de tipul drive through și pregătesc campania de vaccinare din cabinetele medicilor de familie.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat luni că autoritățile caută soluții pentru impulsionarea campaniei de vaccinare. Pentru comunitățile rurale și izolate, soluția cea mai bună este centrul mobil. Aceste centre ar putea fi operaționalizate până la finalul lunii aprilie și vor avea capacitatea de vaccinare de 90 de persoane pe zi.

În paralel, se lucrează pentru organizarea centrelor de vaccinare de tipul drive-through. Mai multe centre sunt pe cale să fie înființate la București, Cluj-Napoca și Deva, a spus Baciu, la Digi 24.

În ceea ce îi privește pe medicii de familie, Baciu a declarat că din totalul de 11.000 de medici, 3.080 și-au manifestat dorința de a participa la campania de vaccinare.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: andrei baciu