x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANSVSA:Navele cu animale, blocate în zona canalului Suez, au ajuns la destinație. Mortalitate: 0,22%

ANSVSA:Navele cu animale, blocate în zona canalului Suez, au ajuns la destinație. Mortalitate: 0,22%

06 Apr 2021   •   20:45
ANSVSA:Navele cu animale, blocate în zona canalului Suez, au ajuns la destinație. Mortalitate: 0,22%

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat marți că cele 11 nave care transportau animale din România și care au fost blocate în zona canalului Suez au ajuns la destinație. Mortalitatea înregistrată a ajuns la 0,22%.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, trei nave care au plecat între 16 și 18 martie din portul Constanța, având la bord un efectiv total de 24.310 ovine și 371 de bovine, au ajuns în porturile de destinație: Aqaba, în Iordania (două nave) și Jeddah, în Arabia Saudită (o navă), între 30 și 31 martie.

Alte trei nave care au plecat în 19 martie din Constanța, cu 26.627 de ovine și 472 de bovine, au ajuns la Aqaba, în Iordania (o navă) și Jeddah, în Arabia Saudită (două nave), în intervalul 31 martie – 4 aprilie.

Cinci nave care au plecat în perioada 23-24 martie din Constanța, având la bord un efectiv total de 54.790 de ovine și 770 de bovine, au ajuns și ele la Aqaba, în Iordania (o navă) și Jeddah, în Arabia Saudită (4 nave), în intervalul 2 – 5 aprilie.

Până la această dată, celula de criză constituită de ANSVSA în urma incidentului din Canalul Suez, a centralizat informațiile primite de la comandanții a 7 nave, conform cărora procentul de mortalitate înregistrat a fost în medie de 0,22%. ANSVSA anunță că pe măsură ce sosesc și restul de informații privind animalele de pe celelalte 4 nave, acestea vor fi centralizate și vor fi făcute publice.

„Atenționăm toți operatorii economici care intenționează să desfășoare pe viitor activități de comerț cu animale vii, că ANSVSA a modificat procedurile în direcția intensificării verificărilor privind suplimentarea cantităților de furaje și apă cu minim 25%. De asemenea, având în vedere debutul perioadelor cu temperaturi ridicate este necesar să se țină cont că la transportul rutier la temperaturi de peste 30°C este obligatorie creșterea spațiului destinat animalelor cu 10%. În ceea ce privește transportul maritim, la o temperatură mai mare de 35°C este obligatorie creșterea spațiului destinat animalelor cu 15%, separarea animalelor cu coarne de cele fără coarne și obligativitatea prezenței unui medic veterinar pe tot parcursul călătoriei până la destinația finală”, a mai transmis ANSVSA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nave cu animale blocate