x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel pentru caii de la Letea - Oana Pellea: Dacă nu puteţi gândi frumos, gândiţi urât - dar gândiţi!.

Apel pentru caii de la Letea - Oana Pellea: Dacă nu puteţi gândi frumos, gândiţi urât - dar gândiţi!.

20 Mai 2011   •   17:01
Apel pentru caii de la Letea - Oana Pellea: Dacă nu puteţi gândi frumos, gândiţi urât - dar gândiţi!.

Oana Pellea a adresat clasei politice din Romania o scrisoare deschisa referitoare la actele de abuz din ultimele zile comise asupra cailor salbatici din Padurea Letea, cerand o rezolvare a acestei situatii, care sa dovedeasca ca si in Romania problemele de acest gen se pot rezolva altfel decat barbar si atavic.
Redam integral textul acestui apel, publicat pe pagina de Facebook a Oanei Pellea.
Acest text dezbate problema crimei asupra cailor din padurea Letea.
Va rog sa nu replicati ca exista alte probleme mai importante in tara.
Toate problemele sunt importante!
Dar azi va vorbesc despre CRIMA DE LA LETEA!

Ce text echilibrat, lipsit de patetism si de impact trebuie conceput pentru a stopa o crima? Ce fel de text trebuie compus ca sa poata provoca o stopare a unei atrocitati? Poate un mesaj, un text , o ruga, un urlet sa opreasca cruzimea absurda, oarba , scarboasa? De trei zile zeci de mii de oameni scriu pe toate forurile posibile, la toate ziarele, televiziunile etc. cerand stoparea macelului de la Letea in care zeci de cai sunt masacrati. Si NIMIC! Ma adresez clasei politice din Romania... caci totul, din pacate, se rezolva mai intai de toate politic... Ce ati intreprins, domnilor in legatura cu aceasta problema?... Nu ma intereseaza explicatii... Nimic nu poate argumenta crima. Cine conduce aceasta tara? Cine e factor de decizie? Vreau sa stiu. Spuneti-mi cine o conduce? Eu nu mai stiu. Vreau sa le spun conducatorilor acestei tari, oamenilor politici, factorilor de minima decizie: ati decazut din starea de OM. Este sub demnitatea dumneavoastra sa va sesizati cand e vorba despre macel asupra cainilor sau cailor?... Dar oare e sub demnitatea dumneavoastra sa va sesizati cand zeci de mii de cetateni ai acestei tari sunt agresati, violentati, jigniti, dezamagiti, indignati, nemultumiti de nepasarea dumneavoastra? Cred ca sunteti Obligati sa reactionati!

Vin alegerile. Daca nu iubiti si nu respectati Viul... de ce nu reactionati barem din cinism? Nu vrea nimeni sa-mi castige votul? Daca nu puteti gandi frumos, ganditi urat - dar ganditi!

M-am saturat ca tara mea sa fie considerata criminala, hoata, barbara, inapoiata, pentru ca dumneavoastra nu sunteti capabili de a o sluji.

M-am saturat sa ma simt manjita de sange nevinovat din cauza nepasarii si automat complicitatii dumneavoastra la crime!

Iubesc Romania pana la durere dar urasc pe oricine ucide sau e partas la crima.

Mesajul e patetic? Nu. E tragic. Pentru ca situatia cailor de la Letea e tragica! Nu spuneti ca nu exista solutii de rezolvare a situatiei! Intotdeauna exista o solutie daca exista vointa de a rezolva problema!

Cereti oprirea masacrului de la Letea, domnilor si doamnelor din clasa politica a Romaniei! Astept fapte, nu vorbe. Va cer acest lucru in calitate de cetatean al tarii mele.
Oana Pellea

×