x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aplicație de alertă pentru contacții pozitivilor COVID

Aplicație de alertă pentru contacții pozitivilor COVID

de Dan Straut    |    21 Oct 2020   •   09:51
Aplicație de alertă pentru contacții pozitivilor COVID

Comisia Europeană (CE) a lansat ieri un serviciu online sub formă de aplicație mobilă, numit „Pasarela de Interoperabilitate”, destinat în principal persoanelor testate pozitiv la noul coronavirus. Potrivit inițiatorilor, serviciul a fost lansat „pentru a întrerupe lanțul de infectare și a salva vieți, prin aplicațiile mobile de depistare a contacților apropiați și de avertizare”

 

„Majoritatea statelor membre au lansat sau prevăd să lanseze o aplicație națională de depistare a contacților și de avertizare. Instituirea Pasarelei de Interoperabilitate oferă o soluție europeană care asigură schimburi de informații sigure între serverele back-end ale aplicațiilor naționale de depistare a contacților și de avertizare”, precizează executivul comunitar. Pasarela de interoperabilitate conectează aproape toate aplicațiile de acest tip lansate în UE, iar până în prezent sunt active cele din Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia și Letonia, dar și un server nou-înființat.

„În contextul în care numărul de cazuri este din nou în creștere, aplicațiile pot completa alte măsuri, cum ar fi testarea sporită și depistarea manuală a contacților”, au anunțat oficialii de la Bruxelles.

 

Informațiile sunt pseudonimizate, criptate și stocate numai atât timp cât este necesar pentru depistarea infecțiilor. Aplicația nu permite identificarea persoanelor fizice.

×