x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat, noi precizări după transferul pacienților la Spitalul Foișor: Un pacient a intrat în stop cardiac înainte să fie preluat, două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI

Arafat, noi precizări după transferul pacienților la Spitalul Foișor: Un pacient a intrat în stop cardiac înainte să fie preluat, două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI

12 Apr 2021   •   17:01
Arafat, noi precizări după transferul pacienților la Spitalul Foișor: Un pacient a intrat în stop cardiac înainte să fie preluat, două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI
Sursa foto: Hepta

Raed Arafat a declarat, despre informațiile privind trei pacienți care au decedat în timpul transferului către spitalul Foișor, că unul dintre pacienți a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat, iar alte două paciente au decedat la câteva ore după ce au fost internați al ATI.

„Faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către spitalul Foișor nu este adevărat. Într-adevăr și din păcate au decedat trei pacienți. Unul înainte de a fi preluat de ambulanța SMURD de la Spitalul Universitar, fiind în stare critică. Alte două paciente, de 60 de ani și de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foișor după ce au fost internate la Terapie Intensivă. Prima a fost internată în 10.04, la 19.27 și decedată în 11.04, la 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în 11.04, la ora 00.52, și a fost declarată decedată în 11.04, la 17.32”, spune într-un clip postat pe Facebook Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că ne confruntăm cu o boală care se agravează rapid, fiind lucruri pe care autoritățile nu le pot controla. Astfel, Raed Arafat punctează că cele trei decese nu pot fi imputate acțiunii de transfer al pacienților.

„Avem de a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, cu o boală unde pacienții aflați în critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți, dar faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secțiunea ATI pentru a trata pacienții COVID. Era nevoie de lărgirea capacității ATI. Din păcate secțiile ATI apar și decese din cauza acestei boli”, adaugă Arafat.

Precizările vin în contextul în care președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a declarat pentru gandul.ro că trei pacienți cu COVID-19, transferați la Spitalul Foișor, au decedat.

 

×
Subiecte în articol: raed arafat spitalul foișor