x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arctic a produs mașina de spălat rufe cu numărul un milion la fabrica de la Ulmi

Arctic a produs mașina de spălat rufe cu numărul un milion la fabrica de la Ulmi

24 Mai 2021   •   11:16
Arctic a produs mașina de spălat rufe cu numărul un milion la fabrica de la Ulmi

Compania Arctic anunță producția a 1.000.000 de mașini de spălat rufe la fabrica de la Ulmi, județul Dâmbovița, prima fabrică din România care funcționează după principiile industry 4.0.

Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 de milioane de euro, fabrica Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii de machine learning și procese de automatizare, ce permit angajaților să lucreze cot la cot cu roboții, generând o creștere a productivității cu până la 30%. Peste 200 de roboți au fost implicați în procesul de producție al celor un milion de mașini de spălat. Construit pe un teren de 700.000 de metri pătrați, centrul de producție de la Ulmi încorporează sisteme automate pentru manipularea și depozitarea componentelor, acestea fiind transportate din depozit spre linia de asamblare cu ajutorul mașinilor autonome. Peste 70% din operațiunile de producție au la bază sisteme autodeterminate și autogestionate, în vreme ce controlul calității este 100% automatizat. Până în prezent, în departamentele de Cercetare și Dezvoltare au fost desfășurate peste 407.000 de ore de testare.

Datorită implementării tehnologiilor care funcționează după principiile Industry 4.0, consumul de energie per produs a fost diminuat cu 28%. În plus, fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, sistemul fotovoltaic producând până în prezent peste 1,7 milioane de kWh, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 600 tone a emisiilor de CO2. Apa utilizată în procesul de producție este, la rândul ei, reciclată și refolosită în proporție de aproape 100%. Datorită unor sisteme avansate de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, a fost reciclată și refolosită o cantitate de aproximativ 26.000 de metri cubi de apă, echivalentul a 10 bazine olimpice.

Arctic mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continentală, la Găești, locul unde s-au produs până acum peste 38 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate în peste 70 de țări.

Arctic are aproximativ 5.500 de angajați, iar compania exportă 62% din producția totală în peste 74 de țări. Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, grup cu peste 32.000 de angajați la nivel mondial, 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), birouri de vânzări și marketing în 34 de țări și 22 de fabrici în 8 țări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arctic