x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Articole vestimentare şi de marochinărie contrafăcute, confiscate de poliţişti

Articole vestimentare şi de marochinărie contrafăcute, confiscate de poliţişti

20 Iul 2019   •   16:00
Articole vestimentare şi de marochinărie contrafăcute, confiscate de poliţişti

Bunuri în valoare de peste 300.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu şi Calafat, informează un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Astfel, poliţiştii au descoperit peste 3.500 articole vestimentare şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni străini, respectiv un cetăţean turc şi unul bulgar, au încercat să le introducă ilegal în ţară.

Acestea au fost depistate cu ocazia unei acţiuni care a avut loc vineri.

La Giurgiu, poliţiştii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, 12 saci care conţineau 1.718 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute. Posesorul bunurilor era un cetăţean turc, de 44 de ani, care a declarat că intenţiona să comercializeze bunurile. El nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea şi nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 92.510 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit, în aceeaşi zi, într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 32 de ani, 1.833 de articole vestimentare şi marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, dacă erau comercializate, ar fi valorat 215.310 lei, fiind ridicate de poliţişti.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: haine contrafacute