x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Artiştii români, despre trecerea în nefiinţă a compozitorului Cornel Fugaru

Artiştii români, despre trecerea în nefiinţă a compozitorului Cornel Fugaru

13 Iul 2011   •   12:54
Artiştii români, despre trecerea în nefiinţă a compozitorului Cornel Fugaru

Compozitorul Cornel Fugaru a murit la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave. Trecerea in nefiinta a compozitorului a provocat un val de amaraciune intre artistii romani care au interactionat cu el.

Mihai Traistariu: Regretul meu este ca n-am colaborat niciodata cu Cornel Fugaru

Cantaretul Mihai Traistariu a declarat ca regreta ca nu a colaborat niciodata cu Cornel Fugaru, pe care il considera "un prea mare artist" pentru a intra in vorba cu el, si l-a numit "unul dintre putinii compozitori care a facut muzica adevarata in Romania". "Nu exclud insa posibilitatea sa-i cant una dintre melodiile vechi", a adaugat Traistariu. Mihai Traistariu a mai spus ca Fugaru a fost "unul dintre putinii compozitori care au facut muzica adevarata in Romania", asa cum in prezent nu se mai compune.

Margareta Paslaru: Cornel Fugaru era o personalitate foarte pregnanta

Cantareata Margareta Paslaru a declarat despre compozitorul Cornel Fugaru ca acesta era "o personalitate pregnanta", care a avut generozitatea de a-si impartasi talentul si cunostintele elevilor sai. Cantareata si-a amintit ca l-a vazut recent pe Cornel Fugaru, la adunarea generala a Uniunii Compozitorilor din Romania. "Arata foarte bine atunci si am vrut sa pastrez acea imagine a lui", a spus aceasta, care a mentionat ca va scrie despre compozitor si in cartea autobiografica la care lucreaza. "Ne cunosteam din anii '60, am avut colaborari si turnee... cu Anda Calugareanu... avem multe amintiri", a spus Margareta Paslaru. "Era atat de pregnanta personalitatea lui... avea foarte multi elevi, avea o generozitate de a-si impartasi cunostintele" a mai spus cantareata.

Carmen Trandafir: Cornel Fugaru a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat cariera

Cantareata Carmen Trandafir a declarat ca muzicianul Cornel Fugaru a avut un rol foarte important in debutul ei ca interpreta, fiind unul dintre oamenii care i-au marcat cariera. "Era un om foarte cald si foarte dragut. A avut un rol foarte important in debutul meu, in pregatirea mea. Este unul dintre oamenii care mi-au marcat cariera. Imi pare foarte rau. Condoleante familiei", a spus Carmen Trandafir. Printre piesele pe care Cornel Fugaru le-a compus pentru Carmen Trandafir se numara "Tu, numai tu".

Mihai Constantinescu: Cornel Fugaru era un om special

Cantaretul Mihai Constantinescu a declarat ca muzicianul Cornel Fugaru era un om special, iar tineretea sa este legata de numele compozitorului. "Regret imens si speram sa nu se intample inevitabilul. Imi pare rau de el ca om si ca muzician", a spus Constantinescu. "Tineretea mea a fost legata de grupul Sincron, unde el era lider", si-a amintit cantaretul, care a spus ca a petrecut clipe minunate cu artistul, in urma cu doi ani, la Nurnberg. "Mi-am dat seama ca este un om special", a spus el. "Le doresc celor care au ramas sa treaca usor peste acest moment si celor care au trecut de partea cealalta, multa lumina", a incheiat Mihai Constantinescu.

Adrian Enache, despre Cornel Fugaru: Cred ca ingerii aveau nevoie de un lider acolo sus

Cantaretul Adrian Enache a declarat ca refuza sa creada ca "Bebe Fugaru nu mai este", precizand ca s-a format ca artist profesionist in casa lui Cornel Fugaru. "Refuz sa cred ca Bebe Fugaru nu mai este, dar cred ca ingerii aveau nevoie de un lider acolo sus (...) Este dramatic pentru mine. Acum o ora am fost pus in situatia sa vorbesc despre Madalina Manole, de la moartea careia se implineste maine un an, si acum sa vorbesc despre decesul Bebe Fugaru. Este cumplit ce mi se poate intampla mie, care iubesc atat de mult artistii", a spus Adrian Enache. Cantaretul mai spune ca s-a format ca artist profesionist in casa lui Cornel Fugaru. "Sper ca Mirela (sotia lui Cornel Fugaru, n.r.) sa fie puternica. Cred ca este marele necaz al vietii ei. Au fost o familie foarte unita. Este cumplit", a mai spus Adrian Enache. Totodata, Adrian Enache a spus ca una dintre cele mai frumoase amintiri care il leaga de Cornel Fugaru este imnul nationalei de fotbal a Romaniei in 1994. Melodia "Sa fii cel mai bun" a fost compusa de Cornel Fugaru, fiind interpretata de Adrian Enache, Monica Anghel, Vlad Fugaru si Aurelian Temisan.

×
Subiecte în articol: a murit cornel fugaru