x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţie pe unde de călătoriți: Val de caniculă în Croaţia

Atenţie pe unde de călătoriți: Val de caniculă în Croaţia

26 Iul 2019   •   11:04
Atenţie pe unde de călătoriți: Val de caniculă în Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că, vineri şi sâmbătă, majoritatea regiunilor ţării se află sub un val de caniculă, conform datelor transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri AGERPRES, autorităţile locale au emis cod portocaliu pentru temperaturi ridicate valabil vineri în regiunile Zagreb, Knin şi Rijeka. A fost emis şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Karlovac, Gospic, Split şi Dubrovnik. Se recomandă cetăţenilor români să evite expunerea directă la soare şi să se hidrateze corespunzător.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică, precum şi la riscul apariţiei incendiilor de vegetaţie.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic: https://www.meteo.hr; Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions; Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr; Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginii de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă"(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: canicula croatia