x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție șoferi: Furtună de praf pe Autostrada Soarelui. Vizibilitate redusă sub 100 de metri

Atenție șoferi: Furtună de praf pe Autostrada Soarelui. Vizibilitate redusă sub 100 de metri

26 Sep 2020   •   16:00
Atenție șoferi: Furtună de praf pe Autostrada Soarelui. Vizibilitate redusă sub 100 de metri

Vântul bate cu putere, sâmbătă, pe Autostrada București - Constanța și se formează furtună de praf, ceea ce pune în pericol circulați rutieră, avertizează Centrul Infotrafic. Polițiștii rutieri recomandă prudență.

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora transmiterii știrii vântul afectează circulaţia mașinilor pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 125 – 130 (loc. Ștefan cel Mare, județul Călărași), dar și în zona kilometrului 144 (loc. Fetești, județul Ialomița), formându-se furtună de praf.

Vizibilitatea în zonele afectate este redusă sub 100 de metri.

Polițiștii le recomandă șoferilor să sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

 

×
Subiecte în articol: vant autostradă