x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritățile americane (FDA) au autorizat dispozitivele IQOS ca produse cu risc modificat de expunere la substanțe toxice

Autoritățile americane (FDA) au autorizat dispozitivele IQOS ca produse cu risc modificat de expunere la substanțe toxice

08 Iul 2020   •   09:27
Autoritățile americane (FDA) au autorizat dispozitivele IQOS ca produse cu risc modificat de expunere la substanțe toxice

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a autorizat astăzi comercializarea „Sistemului de încălzire a tutunului IQOS ” de la Philip Morris Products SA, ca produse cu risc modificat de expunere la substanțe toxice (MRTP).

 

Aceasta marchează al doilea set de produse care au fost autorizate ca MRTP și primele produse din tutun care primesc această autorizare, ceea ce permite comercializarea unui produs care conține un nivel redus de nicotină sau prezintă o expunere redusă. Important este că autorizația pentru aceste produse impune companiei să efectueze supravegherea post-piață și studii pentru a stabili dacă cerințele MRTP continuă să fie adecvate, inclusiv evaluarea potențialului de utilizare crescută în rândul tinerilor.

 

„Prin intermediul procesului de aplicare pentru un produs de tutun cu risc modificat, FDA își propune să se asigure că informațiile adresate consumatorilor cu privire la risc redus sau expunere redusă de la utilizarea unui produs din tutun sunt susținute de dovezi științifice și de înțeles”, a declarat Mitch Zeller, JD, directorul Centrului pentru produse din tutun din cadrul FDA.

 

„Datele transmise de companie arată că comercializarea acestor produse specifice cu informațiile autorizate ar putea ajuta fumătorii adulți dependenți de țigările tradiţonale să facă trecerea la produse care să le reducă expunerea la substanțe chimice dăunătoare. FDA va monitoriza îndeaproape modul în care IQOS este utilizat de consumatori pentru a determina dacă aceste produse îndeplinesc acest potențial și nu provoacă o utilizare crescută în rândul tinerilor."

 

Sistemul de încălzire a tutunului IQOS include dispozitivul electronic IQOS care generează un aerosol conținând nicotină prin încălzirea bețișoarelor umplute cu tutun înfășurate în hârtie, în mod special Marlboro Heatsticks, Marlboro Smooth Menthol Heatsticks și Marlboro Fresh Menthol Heatsticks. FDA a autorizat anterior comercializarea acestor produse, fără informații de risc modificate, în aprilie 2019.

 

Această acțiune se referă la aplicațiile MRTP pentru aceste produse și autorizează în continuare producătorul să comercializeze aceste produse specifice cu următoarele informații:

- sistemul IQOS încălzește tutunul, dar  nu-l arde;

- reduce semnificativ producția de substanțe chimice dăunătoare și potențial dăunătoare;

- studiile științifice au arătat că trecerea completă de la țigările convenționale la sistemul IQOS reduce semnificativ expunerea corpului la substanțe chimice dăunătoare sau potențial dăunătoare.

 

FDA, o agenție din cadrul Departamentului Sănătății și Serviciilor Omului din SUA, protejează sănătatea publică asigurând siguranța, eficacitatea și securitatea medicamentelor, a vaccinurilor și a altor produse biologice pentru uz uman și dispozitive medicale. De asemenea, agenția este responsabilă pentru siguranța și securitatea aprovizionării alimentare, a produselor cosmetice, a suplimentelor alimentare, a produselor care emană radiații electronice și a reglementării produselor din tutun.

×