x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Avertisment dur din partea lui Rafila: Testăm în continuare puțin

VIDEO: Avertisment dur din partea lui Rafila: Testăm în continuare puțin

de Alice Petrescu    |    01 Apr 2021   •   16:50
VIDEO: Avertisment dur din partea lui Rafila: Testăm în continuare puțin
Sursa foto: Lucian Alecu

Alexandru Rafla a spus într-o conferință de presă că nu înțelege de ce se testează atât de puțin, în condițile în care Ministerul Sănătății a transmis că țara noastră are o capacitate de testare „nelimitată”.

 

Deputatul PSD atrage atenția că țara noastră a atins capacitatea maximă de tratare a persoanelor cu COVID-19.

„Numărul de cazuri înregistrate zilnic nu depășește cu mult 6.000 (...), dar, ceea ce se întâmplă în spitale, numărul de pacienți internați în secțiile COVID și mai ales numărul de pacienți de la secțiile de ATI, sunt într-o creștere permanentă. Cred că s-a ajuns la o limită a capacității de tratare în condiții spitalicești și totuși nu știm ce se întâmplă cu pandemia din țara noastră, pentru că nu există niciun fel de plan legat de creșterea accesibilității la testare”, a mai spus specialistul de la OMS.

În ceea ce privește proiectului privind testarea în farmacii, Rafila se arată neîncrezător, însă spune că ar fi bine să intre în acest proiect de testare medicii de familie, care să primească teste gratuite din partea Guvernului.

În opinia lui Rafila, medicii de familie pot să selecteze cu mare ușurință toți pacienții simptomatici, toți contacții persoanelor care au fost deja infectate, așa încât să poată să ajute autoritățile de sănătate publică în identificarea focarelor, în ușurarea anchetelor epidemiologice și în controlul pandemiei.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila