x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment MAE: Cozi la trecerea frontierei cu Bulgaria, săptămâna viitoare

Avertisment MAE: Cozi la trecerea frontierei cu Bulgaria, săptămâna viitoare

23 Feb 2020   •   12:42
Avertisment MAE: Cozi la trecerea frontierei cu Bulgaria, săptămâna viitoare

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în perioada 24 februarie - 1 martie, există riscul creşterii timpului de aşteptare la punctele de frontieră.

Începând cu data de 1 martie, autorităţile bulgare vor da în folosinţă sistemul e-TOLL de taxare rutieră în baza distanţei parcurse (în km) pentru categoria de autovehicule de transport marfă şi pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone, informează un comunicat transmis de MAE.

Vigneta electronică bulgară, cu valabilitate de o săptămână, destinată acestei categorii de autovehicule va mai putea fi achiziţionată doar până la data de 23 februarie. În perioada 24 - 29 februarie, pentru categoria de autovehicule de transport marfă şi pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone vor putea fi achiziţionate doar vignete electronice bulgare cu valabilitate de o zi.

Astfel, se recomandă cetăţenilor români să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei către Bulgaria, în special pentru autocamioane şi autocare cu masa mai mare de 3,5 t.

×
Subiecte în articol: avertisment mae