x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment: Suntem pe a doua pantă ascendentă. Avem un număr crescut de cazuri!

Avertisment: Suntem pe a doua pantă ascendentă. Avem un număr crescut de cazuri!

07 Iul 2020   •   20:13
Avertisment: Suntem pe a doua pantă ascendentă. Avem un număr crescut de cazuri!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, marți, că „suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă”, el precizând că, în prezent, în România, „avem un număr crescut de cazuri și rămâne să le putem gestiona”.

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona. Așteptăm trecerea și aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum și conduita izolării la domiciliu după externare.”, a mai spus Nelu Tătaru, la Antena3.

Conform sursei citate, nu există o suprasolicitare pe secțiile de terapie intensivă.

„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureștiul, fiecare caz în parte, și în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum și cele care aglomerază în acest moment unitățile de primiri urgențe. Dacă ne uităm, 31 de decese în ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare număre se înregistra pe 8 mai. Urmărim, evaluăm, nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă chiar dacă avem 237 de cazuri în terapiile intensive”, a mai spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că „rămânem pe aceeași creștere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată”.

„Creșterea acestui număr ne arată și gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri în ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, rămânem pe aceeași creștere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată, ceea ce ne face, până la aprobarea acelui text de lege, să reiterăm acele recomandări de distanțare fizică, de izolare la domiciliu a celor confirmați pozitivi care au cerut externarea sau a celor asimptomatici, dar rămași cu un test pozitiv”, a adăugat sursa menționată.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 397 de noi cazuri de îmbolnăvire în România.

Potrivit GCS, până marți în România au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus România