x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertismentul lui Tătaru: Există posibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări

Avertismentul lui Tătaru: Există posibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări

08 Iul 2020   •   14:04
Avertismentul lui Tătaru: Există posibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri, în cadrul unei intervenții la un post de televiziune, că există posibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări, în funcție de modul în care evoluează pandemia.

„În acest moment, nu avem un obiect al carantinării. Vă repet, odată cu evoluția, putem decide și izolarea sau carantinarea anumitor zone. În funcție de evoluția pandemiei de la noi, există posibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări. Acest lucru, al deciziilor pe care le iau alte țări pentru România, poate le dau de gândit și celor care nu recunosc situația în care ne aflăm și care poate îndemna la o nerespectare. Toată lumea trebuie să înțeleagă că dincolo de existența sau nu a unui cadru legislativ, boala își face cap. Regulile medicale rămân aceleași.”, a afirmat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

În ceea ce privește posibilitatea unei reveniri la starea de urgență, ministrul Sănătății a afirmat că, în acest moment, starea de urgență nu este o recomandare, ci gestionarea momentului.

Pe de altă parte, Nelu Tătaru a menționat că, în cazul în care vor exista suprasolicitări la Terapie Intensivă, se va face o recomandare pentru reintroducerea stării de urgență.

„Analizele le facem zilnic, le facem și la 14 zile, în funcție de evoluția pe acești parametri de timp, vom veni și cu propuneri. În măsura în care vom vedea suprasolicitări ale Terapiilor Intensive, suprasolicitări la Urgențe, vom recomanda starea de urgență. Au fost zile în care nu au fost locuri în spitale, dar credeți-mă, în contextul în care și Bucureștiul era anunțat plin, sunt locuri la Terapie Intensivă.

Repet, starea de urgență nu este o recomandare în acest moment, ci este gestionarea noastră a momentului, este o recomandare pe care am făcut-o pe tot parcursul pandemiei, de distanțare fizică, respectarea regulilor de igienă, iar evoluția ulterioară ne va da și măsurile care vor urma.”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Miercuri, 8 iulie, au fost raportate 555 de cazuri noi. Astfel, numărul infectărilor în românia ajunge la 30.175.

×