x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertismentul medicului Virgil Musta: Dacă nu luăm măsuri vom pierde bătălia cu virusul

Avertismentul medicului Virgil Musta: Dacă nu luăm măsuri vom pierde bătălia cu virusul

06 Oct 2020   •   17:39
Avertismentul medicului Virgil Musta: Dacă nu luăm măsuri vom pierde bătălia cu virusul
Sursa foto: Antena 3

Dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș" din Timișoara, a lansat o nouă avertizare legată explozia de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Medicul Musta consideră că sistemul sanitar nu mai face față și suntem aproape să „pierdem bătălia cu virusul”.

 

„O consecință firească a cazurilor care cresc permanent în ultimele săptămâni și această creștere duce și la creșterea cazurilor din terapie intensivă și consecutiv a deceselor. Din păcate, datorită numărului foarte mare de pacienți infectați, boala ajunge și la cei cu comorbidități importante. Comorbidități care evoluează sever și necesită intervenție în secțiile de terapie intensivă. Este motivul pentru care aceste secții sunt pline, pentru care un pacient internat în ATI nu poate fi externat la o săptămână, două, ci aici data medie e de peste 3-4 săptămâni, ocupând locurile și iată că suntem undeva la capătul locurilor disponibile. Cum am spus, paharul s-a umplut. Nu știm ce facem în continuare, se încearcă să se găsească soluții, dar este un moment dificil pentru sistemul nostru de sănătate și pentru populație pentru că, vedeți, consecințele sunt foarte tragice, un număr foarte mare de decese

M-am uitat la ceea ce s-a întâmplat în Italia, când pacienții au scăpat de sub control. Și ați văzut care au fost consecințele, ce tragedii au fost. În momentul când vor ajunge atât de multe cazuri încât să ne copleșească și să nu mai știm ce să facem, nu știm pe cine să lăsăm acasă, unde putem să i tratăm, va fi multă, multă tragedie în familiile noastre.

Suntem undeva la capătul luptei noastre eficiente și dacă nu se iau măsuri, vom deveni complet ineficienți și vom pierde bătălia cu virusul.", a declarat Virgil Musta pentru Digi24. 

×