x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, cel mai afurisit din lume

Băsescu, cel mai afurisit din lume

de Sînziana Stancu    |    11 Ian 2011   •   13:24
Băsescu, cel mai afurisit din lume

Preşedintele Traian Băsescu a fost subiectul postului de televiziune MSNBC în emisiunea „Countdown”, la secţiunea „Cel mai rău/prost om din lume” – „(Not really) World’s Worst”, în original. Şi asta pentru că a îndrăznit să se atingă şi de vrăjitoare în actualele condiţii economice de aus­teritate din România şi să le im­pu­nă „împărăteselor” magiei negre sau albe ori de toate culorile impozit pe ve­niturile încasate din aceste activi­tăţi (extrem de) productive, ca ori­cărui alt muritor român, fie el chiar şi pensionarul cu cea mai mică pensie.

Pe larg mediatizată de mass-media române, măsura iniţiată de Guvernul de la Bucureşti a fost preluată de Euronews şi CNN, comentată cu ironie de presa scrisă străină ca, în final, să fie dată exemplu ame­ricanilor, care au înţeles-o cam aşa: „Şi acum, doamnelor şi domnilor, scoa­teţi furcile şi torţele şi pregătiţi-vă pentru nominalizarea de astăzi a «celui mai rău individ din lume», a anun­ţat prezentatorul emisiunii. «Câş­tigătorul de azi, preşedintele Ro­mâniei, Traian Băsescu», a conti­nuat crainicul, care i-a stâlcit numele lui Băse, spunând prima oară «Baescu», după care s-a corectat: Bases­chiu”...

A urmat prezentarea „meritelor” lui Băsescu pentru premiul dat de MCNBC: „Preşedintele României are un plan pentru acoperirea deficitului bugetar, şi anume impozitarea vrăjitoarelor. Ghiciţi ce categorie specială nu este de acord cu planul preşedintelui! (...) El «s-a angajat într-o cruciadă fiscală împotriva vră­jitoarelor şi ghicitoarelor. Aveţi grijă, domnilor politicieni, o ceată de vrăjitoare se îndreaptă către voi să vă blesteme, pentru că aţi fost atât de inteligenţi, încât v-aţi gândit să acoperiţi deficitul bugetar impozitându-le veniturile»„, a continuat prezentatorul pe un ton care se voia a fi foarte serios şi să fi fost, eventual, un avertisment şi la adresa politicienilor din alte ţări care ar avea în plan să înăsprească fiscalitatea pe timp de criză.

Ca să se facă mai bine înţeles de publicul american, prezentatorul a încercat să explice că România e o ţară de superstiţioşi, unde „nu se glumeşte cu magia şi cu vrăjitoarele” şi unde de secole superstiţiile sunt tolerate până şi de Biserica Ortodoxă, iar politicienii ar ţine la ele, dovadă fiind, chipurile, că însuşi preşedintele ţării şi colaboratorii săi poartă joia mov, invocând „Flacăra Violet” ca să nu se lipească de ei vreun blestem al vrăjitoarelor, care l-au ameninţat şi ele cu „urâtul” dacă le va lua banii. Cât de ridicolă e o ţară care încă se teme de oameni îmbrăcaţi în haine din secolul al XVIII-lea, care mormăie cuvinte neînţelese şi ameninţă că vor fi consecinţe majore dacă nu sunt lăsaţi în pace”, s-a mirat prezentatorul american.

Uite-aşa ni se duce vestea că ne bazăm pe paranormalul tuciuriu, care pretinde că e în sta­re să prevadă viitorul unei ţări, al unui preşedinte şi poate chiar al lumii întregi, holbându-se în globul de cristal şi prin tot soiul de alte ritualuri de ghi­cit, făcute „pe drum de seară”, în câte-un turnuleţ de „taină”, din câte-un palat cu zeci de camere, de câte-o „împărăteasă” în fuste viu colorate, cu dinţi de aur, ghiuluri de aur, salbe de aur... dar care se plânge că abia câştigă 20-30 de lei la câte-un dat în bobi!... Dar oare nimeni nu-şi dă seama cât de „lucrativă” e munca asta „ieftină” şi câte averi se fac aşa, fără să-ţi declari veniturile şi fără să plăteşti impozite? Şi unde să-i pui şi pe regii manelelor, o altă categorie „antiimpozit”, despre care americanii probabil că nu au auzit încă... Dar şi când or auzi, să te ţii ce premiu o să mai primim de la ei!

×
Subiecte în articol: basescu televiziune vrajitoare clovn