x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali: "Nu mai declar nimic legat de Popoviciu. Nu vreau să mai fiu arestat"

Becali: "Nu mai declar nimic legat de Popoviciu. Nu vreau să mai fiu arestat"

04 Iun 2009   •   00:00

Gigi Becali a declarat, astăzi, după întâlnirea cu procurorii DNA, că le-a spus acestora că nu va mai face nicio declaraţie în legătură cu plângerea înaintată anchetatorilor în urmă cu câţiva ani faţă de Puiu Popoviciu, finanţatorul Steaua adăugând că nu mai doreşte să fie arestat.

Întrebat dacă este în continuare de părere că arestarea sa a fost cauzată de această plângere şi de scandalul DGIPI, Becali a răspuns afirmativ, informează Mediafax.

Totodată, întrebat dacă îi este frică de Puiu Popoviciu, Becali a răspuns afirmativ, precizând că acesta are foarte multe relaţii, despre care a spus că "ajung până la Dumnezeu".

Gigi Becali s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor, în dosarul privind tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie, în care este cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Becali a venit însoţit de avocatul lui, finanţatorul echipei Steaua răspunzând unei citaţii emise de procurori.

Întâlnirea cu procurorii a durat aproximativ o oră.

Dosarul privind tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie a fost deschis în 2005-2006, fiind cercetaţi penal Ioan Alecu şi Gabriel Popoviciu, care au primit, în 14 februarie 2008, NUP de la Parchetul instanţei supreme, însă cauza a fost redeschisă de DNA.

Potrivit motivării date de judecători pentru decizia de a nu elibera mandate de arestare pe numele omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban şi a şefului Diviziei de Operaţiuni din DGA Petru Pitcovici, dosarul a fost deschis "în urmă cu câţiva ani (2005-2006)", la sesizările lui Gigi Becali şi Lucian Gabriel Bundoiu.

La acea dată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început cercetarea penală a doi dintre inculpaţii anchetaţi, în prezent, de DNA în dosarul cunoscut drept "Popoviciu-DGIPI", Ioan Nicolae Alecu, fost rector al Universităţii, şi Aurel Gabriel Popoviciu. Ei erau cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni pentru care sunt anchetaţi şi în prezent.

În 14 februarie 2008, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis o rezoluţie prin care a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cei doi.

În urma unor schimbări legislative, competenţa instrumentării unor astfel de cauze a revenit Direcţiei Naţionale Anticorupţie care, potrivit documentului citat, printr-o rezoluţie din 11 iunie 2008, a infirmat soluţia de NUP a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În completarea probatoriului administrat în dosarul 206/P/2006 s-au mai făcut audieri şi o evaluare premisă a terenului de 224 hectare deţinut, în mod nelegal, potrivit Parchetului, de către SC Băneasa Investments SRL", se mai arăta în documentul citat.

În cauză au intervenit cei doi angajaţi ai DGIPI "în condiţiile unei lentori a desfăşurării actelor procesuale în dosar", susţin judecătorii, arătând că "inculpaţii Pitcovici Petru Daniel şi Şerban Ilie Cornel, în considerarea unei relaţii colegiale cu ofiţerul judiciar Motoc Ion (de la DNA, n.r.), l-au contactat, solicitându-i, potrivit afirmaţiilor lor, dar şi ale Parchetului, concursul la urgentarea finalizării cercetărilor privindu-i pe inculpaţii Alecu şi Popoviciu".

În 20 şi 23 martie 2009, Parchetul a dat rezoluţii de începere a urmăririi penale şi a pus în mişcare acţiunea penală întrucât s-a apreciat că există indicii că Popoviciu l-a ajutat pe Alecu să săvârşească un abuz în serviciu în formă calificată.

"Pe de altă parte, numiţii Şerban Cornel Ilie şi Pitcovici Petru Daniel l-au contactat şi i-au solicitat ofiţerului judiciar Motoc Ion să reuşească să fie delegat în instrumentarea acestei cauze şi să îndeplinească acte care să determine soluţionarea cu celeritate a dosarului şi emiterea unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale faţă de Popoviciu Aurel, asigurându-l într-un mod discret dar perceptibil de intenţia recompensării sale materiale şi eventualei avansări ierarhic profesionale", se arăta în documentul citat.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, contestaţia omului de afaceri Puiu Popoviciu faţă de interdicţia impusă de procurori de a părăsi ţara, însă soluţia poate fi atacată cu recurs.

×
Subiecte în articol: observator becali popoviciu