x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bicicliştii au adus un ultim omagiu agentului Brigăzii Rutiere decedat într-un accident, pe strada Ştirbei Vodă

Bicicliştii au adus un ultim omagiu agentului Brigăzii Rutiere decedat într-un accident, pe strada Ştirbei Vodă

24 Oct 2015   •   17:08
Bicicliştii au adus un ultim omagiu agentului Brigăzii Rutiere decedat într-un accident, pe strada Ştirbei Vodă

Aproximativ 100 de biciclişti au participat, sâmbătă, la o acţiune prin care au dorit să aducă un ultim omagiu lui Bogdan Gigină, agent al Brigăzii Rutiere, decedat, marţi, într-un accident, pe strada Ştirbei Vodă, în timp ce însoţea pe motocicletă coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Bicicliştii s-au întâlnit la rondul din Parcul Izvor, după care au mers la locul accidentului, de pe strada Ştirbei Vodă, unde au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere.

Coloana s-a îndreptat apoi spre sediul Ministerul de Interne, marşul terminându-se la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, în ambele locaţii fiind aprinse lumânări.

"Nu urmărim ceva anume. Deocamdată, timpul fiind scurt, sincer, eu mă aşteptam ca un general care are tot timpul cuvântul 'onoare' în gură şi spune că nu lasă pe nimeni în urmă, să-şi de-a demisia. Nu şi-a dat-o. Astăzi am vrut, într-un fel, să fim alături de Poliţie. Noi le înţelegem problemele. Ştim că e o instituţie militarizată, care nu poate lua atitudine la fel ca societatea civilă. Deocamdată e un prim avertisment. Ieşim în stradă pentru a fi alături de Poliţie, dar intenţionăm să continuăm protestele, pentru că încă nu am început'', a declarat, pentru AGERPRES, Marian Ivan, reprezentant al Asociaţiei OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România).

De la ora 19,00, motocicliştii vor participa la o acţiune comemorativă similară prin aprinderea de lumânări la locul tragicului accident.

Poliţia Capitalei a anunţat joi că poliţistul care a decedat în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic. AGERPRES

×