x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanț DSU: 51 de localități din țară, afectate de ploi și vijelii

Bilanț DSU: 51 de localități din țară, afectate de ploi și vijelii

26 Iun 2021   •   12:00
Bilanț DSU: 51 de localități din țară, afectate de ploi și vijelii

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat sâmbătă dimineața că în ultimele 24 de ore au fost afectate de ploile și vijeliile înregistrate 51 de localități din țară.

Conform DSU, este vorba de localități din 22 de județe, unde s-a intervenit sau se intervine pentru evacuarea apei din o casă, o anexă gospodărească, 16 curți, două beciuri, pentru degajarea a 226 copaci și 6 stâlpi de electricitate căzuți, fiind afectate 10 mașini, două case și un chioșc, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 15 imobile, cât și pentru stingerea a 2 incendii provocate de trăsnete la o anexă gospodărească și la un stâlp de electricitate.

Reprezentanții DSU anunță că în localitatea Cherăști, județul Vâlcea, sunt evacuate preventiv 4 persoane din cauza unei alunecări de teren produsă în data de 23 iunie, iar în localitatea Mănăstirea Cașin, județul Bacău, s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18 iunie. Activitatea urmează să fie reluată sâmbătă.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 15 drumuri naționale și 35 de drumuri județene.

DSU informează că traficul feroviar a fost temporar afectat pe Magistrala 502 (județul Suceava), Secția de cale ferată 915 (județul Caraș-Severin) și este oprit pe Secția de cale ferată 203 (județul Mureș) din cauza mai multor copaci căzuți pe linia de contact.

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează avarii în 162 localități din 7 județe (AB, AR, CS, HD, HR, MS și TM), însumând un număr de 60.290 consumatori finali nealimentați. La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 3 județe (BZ, MS și TR)”, a mai transmis sâmbătă dimineața DSU.

×