x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Black Hawk Down, varianta românească: „Sunt în față pe avarii”

Black Hawk Down, varianta românească: „Sunt în față pe avarii”

de Mariana Zaharia    |    16 Iul 2021   •   07:30
Black Hawk Down, varianta românească: „Sunt în față pe avarii”

Un elicopter a aterizat forțat într-o intersecție din Capitală. A fost știrea zilei de joi și un incident ce a atras multe anchete. Nu doar în presă s-a vorbit, ci și pe paginile de socializare. Acolo au explodat glumele legate de ceea ce s-a întâmplat. Sute de emoticoane cu hohote  de râs, alte sute de distribuiri ale postărilor considerate cele mai amuzante. Românii au reușit să facă haz de necaz din întâmplarea americanilor. 

“Sunt în față pe avarii” a fost de departe replica ce a atras cele mai multe zâmbete. Sute de români au ironizat întâmplarea comparând-o cu cea a șoferilor de taxi ce își așteaptă clienții în plină stradă și blochează circulația apoi pornesc luminile de avarie ca să pară că au ceva important și grav de făcut. Rămânem în categoria de transport persoane și dăm peste altă glumă, un grafic cu prețuri. 20 de lei pentru un taxi normal, 24 lei pentru unul comfort și 4865 de lei pentru cine vrea ceva select, aici intrând elicopterul. Plată online.

Un alt internaut s-a gândit la examinarea pentru permis după ce a aflat de elicopterul din intersecție așa că și-a întrebat prietenii cine are prioritate în intersecție și a dat ca opțiuni tramvaiul, autoturismul, elicopterul sau cine apucă.

Poate mai pățiți decât alții, câțiva posesori de pagini de socializare au făcut glume legate de asigurări. Unul dintre ei i-a întrebat pe cei din listă dacă știu cum se completează o fișă de constatare amiabilă cu un elicopter. Și din aceeași categorie: ”Explică-le celor de la Asigurări că te-a lovit un elicopter când stăteai la semafor”.

Nu au lipsit nici ironiile legate de firmele de livrări, de vaccinare, de covid19 și nici cele politice, cele mai multe cu asemănări între plecarea lui Nicolae Ceaușescu cu elicopterul și actualii politicieni. 

Dincolo de glume au fost și mulți internauți care au felicitat pilotul american pentru reacție și pentru cum a evitat o tragedie.

Sociologii spun că hazul de necaz a existat mereu în viața românilor, dar că ar trebui să fie folosit mai cumpătat. ”În comunism, bancurile erau la modă, dar interzise și dur sancționat. Umorul era o modalitate prin care se ieșea din situații dramatice. Dar, unele evenimente le luăm prea ușor. Chiar dacă este o modalitate de a ieși puțin din problemă, trebuie să existe o limită. Există libertatea de exprimare și fiecare se poate exprima cum vrea. Diferența ține de capacitatea fiecăruia dintre noi de a interpreta ceva”, ne-a explicat sociologul argeșean Octavian Sachelarie.

 

 

“Ieși cu mine la o cafea? Depinde ce elicopter ai”- una dintre  glumele care au prins pe rețelele de socializare.

×