x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blejnar, anchetat în dosarul şpăgii din vămi

Blejnar, anchetat în dosarul şpăgii din vămi

19 Iul 2011   •   14:36
Blejnar, anchetat în dosarul şpăgii din vămi

Nume importante din Politia de Frontiera , inclusiv seful institutiei, chestorul Ioan Buda, din ANAF si din Vama sunt anchetate de DNA in legatura cu faptele de coruptie din vami, relateaza site-ul www.pressalert.ro.

Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cercetarilor fata de acestia, conform rechizitoriului prin care a fost trimis in judecata lotul Moravita 2. Plecand de la denuntul formulat de Oprea Claudiu in 21 aprilie a.c., procurorii DNA au constatat ca "afirmatiile denuntatorului care se refera la coruptia de la nivelul conducerii Politiei de Frontiera Moravita si la un sistem piramidal de colectare si redistribuire a banilor primiti cu titlu de mita au un caracter general, impunandu-se verificarea acestora pentru a se stabili in detaliu imprejurarile comiterii acestor infractiuni si a se identifica probele ce sustin astfel de acuzatii. In consecinta se va dispune disjungerea materialului de urmarire penala pentru efectuarea de cercetari fata de numitii Avram Florin, Turda Vasile si Ioan Buda sub aspectul savarsirii infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat si luare de mita'.

De asemenea, avand in vedere declaratiile care au fost date de inculpati in fata procurorilor DNA, s-a decis disjungerea si continuarea cercetarilor fata de numitii Mateut Aurel(fostul sef al Directiei Regionale Vamale Timisoara, n.n.) , Blejnar Sorin (seful ANAF, n.n), Rovinar Danut, Nicoara Iosif, Flore Samuil Cristian, Saptebani Cristian (actualul sef al Politiei de Frontiera Caras Severin si fost sef sectorMoravita, n.n.), Onita Oana Diana, Iures Cornel(fostul sef al Politiei de Frontiera Timis), Turda Vasile (fost sef sector Moravita), Curdar Claudia, Florea Stefan, zis "Fane Celular'(fost adjunct al Politiei de Frontiera Timis), politistii Ilie, Musat si Atila, Raut Babuta Paraschiva, ofiterul Sturza Deak Cristian Adrian, precum si persoane din conducerea S.P.F. si I.J.P.F. Timis din perioada cand functionau magazinele duty-free, fapt pentru care se va dispune disjungerea materialului de urmarire penala fata de acestia cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita'.

DNA Timisoara a confirmat in aceasta seara, pentru Antena 3, continuarea cercetarilor in cazul Blejnar.

Mai multe informatii, AICI

×