x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blogul lui Csibi Barna a fost spart de hackeri

Blogul lui Csibi Barna a fost spart de hackeri

de Daniela Munteanu    |    22 Mar 2011   •   17:12
Blogul lui Csibi Barna a fost spart de hackeri

Blogul lui Csibi Barna, bărbatul din Miercurea Ciuc care în data de 14 martie a.c. a condamnat la moarte şi a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu, a fost spart de hackeri necunoscuţi. Hackerii au şters conţinutul blogului, postând în locul textelor şi fotografiilor o poză cu statuia lui Avram Iancu, iar deasupra titlul „CRĂIŞORUL DOMINĂ SECUIMEA”. Blogul conţine în prezent patru comentarii, iar la prezentarea lui Csibi apare numele acestuia cu litere mici, la domeniul de activitate „Manufacturi”, ocupaţia „provocator”, locaţia „deocamdată Miercurea Ciuc: Harghita: România”, la spaţiul intitulat „Despre mine”, apare textul „În nemernicia mea, ca un câine turbat, mi-am bătut joc de eroul Revoluţiei paşoptiste Avram Iancu. Ştiu că voi plăti scump pentru faptele mele. Nu merit să fiu răbdat de pământul românesc din Harghita”, iar la domenii de interes „Vorbeşte româneşte că esti în România”. Şi fotografia de profil a lui Csibi a fost schimbată cu poza lui Avram Iancu.

 

Csibi Barna, în concediu de odihnă

Csibi Barna, fiind detaşat de la Direcţia Finanţelor Publice (DGFP) Harghita la Administraţia Finanţelor Publice Abrud printr-un ordin al şefului ANAF, s-a prezentat luni dimineaţa la sediul DGFP Alba, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei. După această discuţie, el a anunţat că îşi ia 21 de zile de concediu de odihnă. El a afirmat că decizia sa a fost influenţată şi de protestele despre care a luat cunoştinţă prin intermendiul internetului, dar şi pentru faptul că miercuri trebuie să se prezinte la procuratură, din cauza spânzurării lui Avram Iancu şi pentru afişul „Să-ţi fie ruşine, iar ai cumpărat de la evrei”. El a mai precizat că joi trebuie să se prezinte în faţa Comisiei de Disciplină a DGFP Harghita. Legat de protestul abrudenilor, Csibi a afirmat că „au dreptul să protesteze, dacă o fac legal”.

PSD a ini]iat o scrisoare deschis`, în numele parlamentarilor, adresat` premierului Emil Boc în vederea demiterii şefului ANAF, Sorin Blejnar. Scrisoarea acuz` "pasivitatea interesat`" a autorit`]ilor locale care au f`cut posibil "actul extremist, de sorginte fascist`" al lui Csibi Barna de a spânzura o p`puş` care îl simboliza pe Avram Iancu. Scrisoarea îi solicit` premierului demiterea lui Blejnar pentru aceast` decizie "jignitoare şi provocatoare la adresa românilor din Ardeal", investigarea urgent` a "actelor de extremism" desf`şurate de Csibi Barna şi retragerea Ordinului ANAF prin care acesta a fost detaşat la Abrud. Documentul a fost semnat şi de un parlamentar PDL Toader Stroian, de Mircia Giurgiu, recent exclus din PDL, precum şi independen]ii Ioan Munteanu, Gheorghe Zoicaş, C`t`lin Cherecheş, Dan Morega.

Scopul lui Csibi: realizarea ststului secuiesc, independent

Într-un interviu acordat unui cotidian harghitean de limba maghiară, Csibi Barna a precizat că tot ce face, face în nume propriu, scopul lui, pe termen scurt fiind atragerea atenţiei. El a recunoscut că este motivat de senzaţia de succes a acţiunilor întreprinse. „Scopul meu pe termen lung este exprimarea nevoii statului independent secuiesc, realizarea acestuia şi organizarea instituţiilor lui”.

 

Csibi Barna este funcţionar public la DGFP Harghita. A devenit cunoscut pentru acţiunile lui extremiste, iar ultima sa fapta, spânzurarea lui Avram Iancu, a avut ecou internaţional, fiind larg dezbătut atât în media românească cât şi în cea din Ungaria. Csibi Barna a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF în Abrud, judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar Avram Iancu.

×