x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bode, prima reacție despre intervenția din Onești: Sunt nemulțumit de activitatea colegilor

Bode, prima reacție despre intervenția din Onești: Sunt nemulțumit de activitatea colegilor

03 Mar 2021   •   10:00
Bode, prima reacție despre intervenția din Onești: Sunt nemulțumit de activitatea colegilor
Sursa foto: Hepta

Verificările în cazul Onești vizează, pe lângă ancheta penală, și analiza intervenției, din care trebuie să rezulte care era planul 2 al polițiștilor pentru cazul în care negocierile eșuau, ceea ce s-a și întâmplat, a declarat, miercuri, ministrul de Interne, Lucian Bode, la Antena 3.

Ministrul de Interne a declarat, că verificările polițiștilor trimiși la Onești, în Bacău, urmăresc componenta analizei intervenției.

„Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate că așa cum se sugerează, ar fi fost nevoie să la o altă abordare (...). Cu siguranță din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar: dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru poliție, care era planul 2? Ce ar fi avut în plan să facă?”, a spus Bode.

Ministrul a precizat că vrea ca datele preliminare ale celor trei paliere pe care se fac verificările, inclusiv cea privind analiza intervenției, că fie gata „cel mai urgent cu putință, astăzi”.

Bode a mai spus că ancheta se va desfășura și pe baza declarațiilor martorilor la intervenția de la Onești.

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: lucian bode cazul Onești