x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Aurescu, ANUNȚ important despre votul românilor în străinătate: "E posibil să nu se înființeze"

Bogdan Aurescu, ANUNȚ important despre votul românilor în străinătate: "E posibil să nu se înființeze"

19 Noi 2020   •   16:49
Bogdan Aurescu, ANUNȚ important despre votul românilor în străinătate: "E posibil să nu se înființeze"

Este posibil ca în anumite situații secțiile de votare să nu se înființeze din cauza condițiilor pandemice, spune ministrul Afacerilot Externe, Bogdan Aurescu. El precizează că MAE a propus înființarea a 748 de secții de votare în străinătate.

„MAE a transmis către AEP propuneri pentru organizarea a 748 de secții de votare în străinătate. AEP a aprobat lista. Alegerile au loc în două zile. Propunerea de organizare a celor 748 de secții este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice și consulare a reprezentanților comunităților de cetățeni români. Față de alagerile parlamentare din 2016, când au fost 417 secții, anul acesta am propus organizarea a 331 de secții în plus, mai ales în condiții de pandemie”, spune Bogdan Aurescu.

El precizează că în Spania vor fi organizate 140 de secții, în Italia 137, 73, Germania 61, iar în Franța 48 de secții de votare.

„Nu vor fi organizate secții Malta, Nigeria, Venezuela și Coreea de Nord. Este posibil ca în anumite situații secțiile de votare să nu se înființeze din cauza condițiilor pandemice, așa cum e posibil să existe restricții în privința circulației și a întrunirile publice”, adaugă ministrul de Externe.

El a fost întrerupt de Ludovic Orban: „Va trebui să ne asigurăm că acolo unde există restricții exercitarea dreptului de vot va constitui de către români în astfel de zone ca constitui o excepție de la restricții”.

 

 

×
Subiecte în articol: bogdan aurescu