x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Aurescu, despre un posibil certificat de vaccinare: Trebuie să evităm să creăm bariere pentru libertatea de circulație a oamenilor

Bogdan Aurescu, despre un posibil certificat de vaccinare: Trebuie să evităm să creăm bariere pentru libertatea de circulație a oamenilor

26 Ian 2021   •   14:02
Bogdan Aurescu, despre un posibil certificat de vaccinare: Trebuie să evităm să creăm bariere pentru libertatea de circulație a oamenilor

Ministerul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, marți, că statele europene trebuie să evite crearea de bariere pentru libertatea de circulație a persoanelor, întrebat cum se raportează la discuțiile legate de un certificat de vaccinare la nivel european.

„Opinia noastră este că trebuie continuate discuțiile și e nevoie de o analiză atentă deoarece trebuie să evităm să creăm bariere pentru libertatea de circulație a oamenilor sau pentru orice fel de abordări discriminatorii”, a declarat Aurescu.

De asemenea, acesta a precizat că, în prezent, mulți oameni nu au acces la vaccinuri.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că este în favoarea propunerii guvernului grec de a permite persoanelor vaccinate să circule liber și de a implementa un certificat de vaccinare unic la nivelul Uniunii Europene.

„Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat Ursula von der Leyen în cadrul unui interviu pentru presa din Portugalia.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a precizat că un astfel de certificate ar crea un cadru pentru discriminare.

„Personal, nu consider că e o idee bună. S-ar crea cadrul de discriminare. Cred că trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar el trebuie folosit pentru motive medicale, să se știe când a primit prima doză, când urmează a doua, a spus șeful statului.

 

×