x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Bonnie şi Clyde ai Estului”, condamnaţi după 11 ani

„Bonnie şi Clyde ai Estului”, condamnaţi după 11 ani

de Theodora Şutiu    |    17 Ian 2019   •   07:49
„Bonnie şi Clyde ai Estului”, condamnaţi după 11 ani

Supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, românul Şandor Varga şi fosta sa parteneră ungară Emeşe Turi, au fost condamnaţi la închisoare, pentru mai multe jafuri armate săvârşite în România, la 11 ani după ce au au avut loc.Tribunalul din Hunedoara a publicat, luni, motivarea sentinţei date anul trecut.

Şandor Varga a primit 15 ani de închisoare, iar fosta sa parteneră a fost condamnată la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru seria de tâlhării şi tentativa de omor deosebit de grav. Cazul a putut fi rezolvat după ce Emeşe Turi a decis să le dezvăluie anchetatorilor infracţiunile la care a participat.

Echipa „mortală”

Conform anchetei, în decurs de câteva luni, Şandor Varga şi Emeşe Turi au comis patru jafuri armate la case de schimb valutar şi de amanet din Codlea, Hunedoara, Oradea şi Pecica. Cea mai gravă faptă a fost comisă în 17 decembrie 2007, când cuplul criminal a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu bijuterii din aur. Angajata a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă.

În prezent, Varga a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi se află în închisoare, fiind condamnată la o pedeapsă de 18 ani de detenţie, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei iubit. 

×