x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul participă la "Săptămâna europeană a mobilităţii"

Bucureştiul participă la "Săptămâna europeană a mobilităţii"

18 Sep 2021   •   20:30
Bucureştiul participă la "Săptămâna europeană a mobilităţii"

Capitala României este una dintre cele aproximativ 2.900 de localităţi din peste 50 de ţări care participă la "Săptămâna europeană a mobilităţii" (16 - 22 septembrie 2021), cu iniţiativa "Ziua porţilor deschise la Depoul Dudeşti", informează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, duminică, 19 septembrie, în intervalul orar 11:00 - 14:00, porţile depoului Dudeşti din Bucureşti vor fi deschise publicului larg şi vor putea fi vizitate diferite incinte ale acestei unităţi de exploatare. "Aici, atât copiii, cât şi tinerii şi chiar bunicii vor putea admira, printre altele, tramvaie de epocă, din diferite perioade ale evoluţiei companiei bucureştene de transport în comun. Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie sâmbătă, 18.09.2021, până la ora 20:00, la numărul de telefon 0770.894.944", se precizează în comunicat.

Tot în cadrul proiectului "Ziua porţilor deschise", pasionaţii de transport public vor putea vizita, duminică, între orele 13:00 - 16:00, Expoziţia Muzeală STB situată pe Strada Trapezului, nr. 4, unde sunt expuse piese şi componente ale diferitelor tipuri de vagoane sau remorci, material rulant, bilete de călătorie din trecut, machete ale vehiculelor de transport public din diferite perioade, uniforme pe care le purtau în trecut conducătorii de vehicule şi multe alte exponate rare.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) şi cu Societatea de Transport Bucureşti - STB SA.

"Săptămâna europeană a mobilităţii" reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în aceeaşi perioadă, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

Bazându-se pe succesul "Zilei internaţionale fără maşini", iniţiată în Franţa în anul 1998 şi marcată anual în ziua de 22 septembrie, "Săptămâna europeană a mobilităţii" a fost lansată la 19 aprilie 2002, la Bruxelles, fiind, în prezent, susţinută de Direcţia Generală Mobilitate şi Transport a Comisiei Europene.

Evenimentele desfăşurate în cadrul acestei campanii au scopul de a-i determina pe cetăţeni să încerce şi alte mijloace de transport şi să încurajeze promovarea dezvoltării unui transport urban durabil. 

×