x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadavrul lui Osama bin Laden căutat cu submarinul de căutătorii de comori!.

Cadavrul lui Osama bin Laden căutat cu submarinul de căutătorii de comori!.

13 Iun 2011   •   21:00

Cautatorul de comori californian Bill Warren (59 de ani), va incerca sa depisteze, luna viitoare, ramasitele… oceanice ale lui Osama bin Laden, cu ajutorul unui submarin si utilizand aparatura de detectie sofisticata, de tipul celei care a ajutat la depistarea epavei vasului Titanic.

Ucis de trupele speciale ale Marinei americane pe 2 mai a.c., cadavrul sefului retelei teroriste Al-Qaeda a fost aruncat in Oceanul Indian – Marea Arabiei (Nord – Vestul coastelor Indiei), de la bordul portavionului Carl Vinson. Cel putin, aceasta este versiunea oficiala.

Expeditia lui Bill Warren este finantata cu 400.000 de dolari, de investitori americani si scotieni. Warren a declarat cotidianului The New York Post: 'Facem asta pentru ca suntem patrioti americani, iar sentimentul nostru e ca presedintele Obama nu a reusit sa furnizeze dovada mortii lui Osama bin Laden. Am o iubita rusoaica si ea imi spune ca, in comunitatea spionajului rusesc nu se crede ca bin Laden este mort cu adevarat'.

Warren este pregatit ca, in cazul in care va recupera cadavrul lui bin Laden sa efectueze teste ADN la bordul navei care va insoti submarinul. El nu a precizat de unde are probele-martor pentru confirmarea testului.

Comentariile la stirea referitoare la demersul lui Bill Warren sunt impartite intre neincredere si revolta: 'Se cauta acul in carul cu fan. Care sunt sansele sa gasesti un corp pe jumatate mancat de vietuitoarele marine, pe jumatate descompus, fara referinte pe harta?'. 'Tipul fie cauta publicitate cu orice pret, fie are bani de aruncat!', 'Mai bine ar dona bani copiilor din Africa, care mor de foame!'

×